Gazet van Antwerpen Stad en Rand

MEREDITH MEIRE Zomerbar Banningvil­le “Wie in onze zomerbar komt optreden, lossen we pas enkele dagen op voorhand. Zo houden we het spannend.”

Nieuwe zaak in Pacificati­estraat opent zondag

- ELIEN VAN WYNSBERGHE www.banningvil­le.be

Met een openingsfe­est in het thema van Duizendene­en nacht ziet Banningvil­le zondag het licht. De volgende vijf maanden kun je je in deze nieuwe zomerbar op het Antwerpse Zuid te goed doen aan oosterse mezze en cocktails. “Wie hier komt, moet zich thuis voelen.”

De plek wordt gerund door Meredith Meire en haar man Anthony Van Isacker, onder meer bekend van Bistro Pompidou en Café Capital. “We hadden ons oog al een lange tijd laten vallen op dit pand. Het is een fantastisc­he plek in een leuke, rustige buurt met een terras waarop we zo’n honderd gasten kunnen ontvangen. Bovendien hebben we hier de hele dag door volop zon. Ideaal dus om een zomerbar te openen.”

Op het menu komen zomerse cocktails en oosterse mezze. “Maar evengoed kun je hier gewoon een koffie komen drinken. Iedereen is welkom.”

Zelf zijn ze gepassione­erd door de oosterse keuken. “Na onze vakanties in Tel Aviv en Beiroet, zijn we ons daarin beginnen verdiepen”, vertelt Meire enthousias­t. “Het is mijn lievelings­keuken en het is geweldig dat we gerechten kunnen aanbieden die volledig ons ding zijn. Bovendien past dit helemaal in ons zomerse concept. Hier kun je met z’n allen aan ronde tafels deze kleine gerechtjes delen onder vrienden. Zo’n gelegenhei­d miste ik zelf een beetje in Antwerpen. Bij ons mag het alle- maal wat losser. Banningvil­le moet gezellighe­id uitstralen. Wie komt, moet zich thuis voelen.”

Een jungle look, zoals Meire het zelf verwoordt, met veel groen zowel binnen als buiten moet daartoe bijdragen. “We zetten in op een totaalbele­ving en hopen dat we daarmee een breed publiek kunnen trekken. Zowel jonge twintigers, vijftigers als gezinnen met kinderen moeten het hier naar hun zin hebben.”

Falafel friday

Met Banningvil­le willen de twee een frisse wind door de buurt blazen. Ze plannen de komende maanden dan ook een hele hoop activiteit­en. “Te beginnen met een groot openingsfe­est op zondag in het teken van Duizend-eneen-nacht. Kinderen, maar ook volwassene­n kunnen zich hier laten opmaken in oosterse stijl. En verschille­nde dj’s moeten voor zomerse muziek zorgen: we verwachten onder meer Axel Daeseleire en Christophe Lambrecht van Studio Brussel.”

Daarnaast kan er elke zondag op z’n oosters genoten worden van de sunny south up- brunches. Eén keer in de maand vindt er een fa

lafel friday plaats, waarop ook telkens een dj wordt uitgenodig­d. Yogalessen op woensdag moeten bezoekers dan weer helemaal tot rust brengen. “En regelmatig zullen we een optredens voorzien met talent van eigen bodem. Wie er komt, zullen we telkens maar enkele dagen op voorhand vrijgeven. Zo houden we het toch een beetje spannend.” En blijkt Banningvil­le na vijf maanden een succes? “Dan willen we de zaak graag permanent openhouden, want die mogelijkhe­id hebben we.”

MEREDITH MEIRE

Banningvil­le “Regelmatig zullen we optredens voorzien met talent van eigen bodem.”

 ??  ??
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Anthony en Meredith van de nieuwe zomerbar Banningvil­le. “We zijn gepassione­erd door de oosterse keuken. Het is geweldig dat we gerechten kunnen aanbieden die volledig ons ding zijn.”
FOTO PATRICK DE ROO Anthony en Meredith van de nieuwe zomerbar Banningvil­le. “We zijn gepassione­erd door de oosterse keuken. Het is geweldig dat we gerechten kunnen aanbieden die volledig ons ding zijn.”
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium