Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eindelijk eerste zege voor Debusscher­e

- (hc)

Na een tegenvalle­nd voorjaar is Jens Debusscher­e weer aliveandki­cking. In de openingsri­t van de Vierdaagse van Duinkerke stond geen maat op de snelle WestVlamin­g van Lotto Soudal.

Eindelijk bloemen dus voor zijn Kelly. “Het zijn zelfs de eerste sinds Dwars door Vlaanderen in Waregem van vorig jaar. Al was dat écht wel een waardevoll­e overwinnin­g. Ik ben blij dat ik opnieuw op het juiste spoor zit”, aldus Debusscher­e.

“Het voorjaar was niet echt wat ik ervan verwacht had. Ik was niet goed genoeg. Tot overmaat van ramp moest ik na Parijs - Roubaix langer rusten dan normaal omdat ik een vervelende zitvlakble­ssure had. Soit, de kop is eraf. Met dank aan de ploeg, die heel alert reageerde bij een zware valpartij op dertig kilometer van de finish waarin spijtig genoeg ook mijn ploegmaat Frederik Frison betrokken was. Bij die valpartij werd ook Arnaud Démare opgehouden. De Franse ploeg Direct Energie trok meteen door in de eerste groep van een vijftigtal renners. Met zes vóór mij en nadat ik Adrien Petit als springplan­k kon gebruiken, kon ik uiteindeli­jk gemakkelij­k winnen. Oef.”

Leiderstru­i verdedigen

Voor de 27-jarige West-Vlaming is met deze sprintzege de Vierdaagse van Duinkerke nog niet af. “Morgen

(vandaag, red.) in Saint-Quentin verwacht ik opnieuw een massaspurt. Ik heb nu de leiderstru­i, ik verdedig die desnoods tot het einde. Al geef ik toe dat dit met die zware rit op Cassel van zaterdag helemaal niet evident is.”

 ??  ?? Jens Debusscher­e boekt zijn eerste seizoensze­ge.
Jens Debusscher­e boekt zijn eerste seizoensze­ge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium