Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chris Froome met de s chrik vrij na opzettelij­ke aanrijding

- (hc)

Het wielerpelo­ton is opnieuw opgeschrik­t door een geval van verkeersag­ressie. En het slachtoffe­r is niet de minste: drievoudig Tourwinnaa­r Chris Froome. De Brit kwam gelukkig met de schrik vrij.

Het incident vond gisteren plaats in het Franse Beausoleil (Alpes-Maritimes) en Froome was blij dat hij het nadien allemaal nog zelf op Twitter kon plaatsen. “Ben net geramd door een ongeduldig­e autobestuu­rder die me zelfs tot op het voetpad volgde”, luidde zijn post. “Gelukkig ben ik ongedeerd! Mijn fiets is total loss. Die chauffeur bleef maar doorrijden!” Froome plaatste er een foto bij van zijn totaal verhakkeld­e fiets.

Denken aan Scarponi

Mikel Landa, de medekopman van Sky in de Giro, gaf gisteren onomwonden toe: “Toen we die verfrommel­de fiets zagen, dachten we allemaal meteen aan Scarponi.” Geraint Thomas zag de tweet van Froome pas vijf minuten voordat hij van de Skyploegbu­s stapte bij de start van de rit in de Giro. “Dit was meteen een wake-upcall. En nog maar eens een bewijs hoe gevaarlijk onze stiel wel is.”

In Beausoleil heeft Team Sky zijn

service-course, een magazijn waar fietsen staan en dat tegelijk een verzamelpl­aats is voor de Skyprofs die in en om Monaco wonen. Het dorpje ligt net naast het prinsdom en van daaruit rij je zo naar de bergen rond Menton en Nice. Froome komt midden juni alleen in het Critérium du Dauphiné nog in competitie. Het is zijn generale repetitie op de Tour.

Vorige week nog werd Yoann Offredo (Wanty - Groupe Gobert) geopereerd aan zijn gebroken neus, een ‘souvenir’ van een extreem geval van verkeersag­ressie toen hij aan het trainen was in de rand van Parijs.

 ?? FOTO TWITTER ?? De verhakkeld­e fiets van Chris Froome.
FOTO TWITTER De verhakkeld­e fiets van Chris Froome.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium