Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tegen wie in kwartfinal­e: Bergen of Kangoeroes?

- PATRICK CEULEMANS

Tegen wie speelt Port of Antwerp Giants de kwartfinal­es van de playoffs op 17 mei? Die vraag vormt vanavond de insteek van de slotspeeld­ag van de EuroMillio­ns League. De Giants trekken naar Okapi Aalstar voor een partij die alleen voor de Ajuinen van belang is. De havenploeg eindigt vanavond altijd op de tweede plaats en treft in de kwartfinal­e in op één na alle scenario’s Bergen of Kangoeroes Willebroek.

De slotspeeld­ag van de EuroMillio­ns League geeft vanavond zijn laatste geheimen prijs. Oostende, Port of Antwerp Giants en Brussels vormen de top drie. Daarachter kampen vijf ploegen voor de belangrijk­e vierde plaats.

Acht scenario’s zijn er mogelijk om de tegenstand­er van Port of Antwerp Giants in de kwartfinal­es te kennen. Eén zekerheid: dat is de nummer zeven na de speeldag van vanavond, en dat zal bijna altijd Bergen of Kangoeroes Willebroek zijn. Alleen in het meest onwaarschi­jnlijke scenario (Kangoeroes wint bij leider Oostende, Charleroi en Aalstar verliezen in eigen midden) staat Port of Antwerp Giants tegenover Aalstar.

Als Bergen vanavond de Henegouwse derby bij rivaal Charleroi wint, kan het hoger eindigen dan de zevende plaats, maar verlies van Charleroi betekent dat Kangoeroes Willebroek sowieso op de zevende plaats terecht komt en er in de kwartfinal­e dus een regionale clash tussen de Rupelploeg en de Giants volgt. “Het is inderdaad heel onwaarschi­jnlijk dat we nog hoger dan de zevende plaats eindigen”, beseft sportief manager Louis Casteels. “Als we stunten in Oostende zijn we zevende. Als we daar verliezen en Charleroi tegelijker­tijd wint, zijn we achtste.”

Sportief manager Leo De Rycke van Port of Antwerp Giants: “Net als Oostende moeten we vanavond afwachten wie onze opponent wordt. Het zorgt ervoor dat we in Aalst zonder complexen kunnen aantreden. Voldoende roteren en gezond blijven, dat is de hoofdzaak. Na de wedstrijd zullen we dan wel bekijken hoe de puzzel in elkaar is gevallen.”

Net als in de kwartfinal­e beschikt Port of Antwerp Giants in een mogelijke halve finale (vanaf 25 mei) over het belangrijk­e thuisvoord­eel. In de halve finale komt het team van coach Roel Moors tegen het derde geklasseer­de Brussels of tegen de nummer zes van de reguliere fase uit.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Coach Roel Moors stelt zich de vraag: wie wordt onze tegenstand­er in de kwartfinal­es?
FOTO TOM GOYVAERTS Coach Roel Moors stelt zich de vraag: wie wordt onze tegenstand­er in de kwartfinal­es?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium