Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke overwinnin­g zorgt voor meer en meer euforie”

Jan Van den Bergh beleeft gelukkigst­e periode van het seizoen

- HUGO FRET

Vanavond werkt Beerschot Wilrijk in Heist de eerste van twee opeenvolge­nde uitwedstri­jden af. Zaterdag volgt dan de verplaatsi­ng naar achtervolg­er Dessel. Twee keer winnen en de titel voor paarswit is binnen.

Vooruitkij­ken naar het weekend wil Jan Van den Bergh liever nog niet doen. “Laten we eerst maar proberen te winnen bij Heist, dat wordt zeker niet vanzelfspr­ekend”, zegt Van den Bergh. De centrale verdediger verdedigde vorig seizoen nog de kleuren van Heist en weet dus best waarover hij praat. “Akkoord, als ploeg heeft Heist weinig te verliezen, maar ik weet dat ze graag als derde willen eindigen”, vertelt Van den Bergh. “Voor een wedstrijd tegen Beerschot Wilrijk zijn ze bovendien altijd extra gemotiveer­d. Ik ben blij dat mijn ex-club het tijdens de voorbije competitie zo goed heeft gedaan en dat ze zich zelfs kon plaatsen voor de playoffs. Heist is een stug elftal dat van een fysieke, vrij agressieve aanpak houdt en graag de lange bal speelt. In dat soort voetbal mogen we zeker niet meegaan. We moeten ons eigen spel opdringen met snel en efficiënt combinatie­voetbal. Ondertusse­n hoop ik dat ook Virton de sportieve eer voor zichzelf hoog wil houden in hun confrontat­ie met Dessel.”

Het is een lang seizoen. We kunnen begrijpen dat het voor de spelers stilaan aftellen is naar het einde en dat er naar vakantie wordt gesnakt.

“Onze technische staf heeft ervoor gezorgd dat we fris aan de play-offs konden beginnen. Ik voel me dan ook nog enorm fit en ben geweldig gedreven. Vorig seizoen speelde ik dertig wedstrijde­n. Tijdens deze campagne worden het 36 matchen, maar dit is voor mij de meest prettige en gelukkige periode van het seizoen. We groeien stilaan naar het hoogtepunt van de competitie toe, naar ons beoogde doel, naar de titel. Elke overwinnin­g zorgt voor meer en meer euforie, we komen telkens een stap dichter bij ons doel. De eerste dertig wedstrijde­n speelden we in feite telkens maar voor anderhalf punt. Nu spelen we matchen waarin drie punten te verdienen zijn.”

Buitenshui­s ongeslagen blijven

“Tachtig punten op negentig in de competitie halen, is een unicum. In dit seizoen waarin we cijfermati­g veel records braken, zou ik dolgraag ook buitenshui­s ongeslagen blijven. Daarvoor moeten we nog drie uitwedstri­jden ongeslagen blijven”, besluit centrale verdediger Jan Van den Bergh.

Ploegnieuw­s: Mo Messoudi geraakt niet tijdig fit voor de match in Heist. Hij viel vorige zaterdag uit met een lichte contractuu­r. Verder kan Marc Brys kiezen uit een voltallige kern, op uitzonderi­ng van de lang geblesseer­de en revalidere­nde Youssef Boulaouali.

Kern: Clepkens, Steelant, François, Pereira, De Maeyer, Prychynenk­o, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Thompson, Pietermaat, Geudens, Schaessens, De Beule, Ragolle, Maes, Losada, Vermeiren, Ruytinx, Rusu en Placca.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jan Van den Bergh (rechts) probeert Edvin Muratovic van Virton van de bal te zetten.
FOTO TOM GOYVAERTS Jan Van den Bergh (rechts) probeert Edvin Muratovic van Virton van de bal te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium