Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kennen een onverhoopt goede start van het seizoen”

Brasschaat Braves van coach Rik Ruts pakt zege tegen Spartans

- (jbr)

Brasschaat Braves pakte tot op heden vijf zeges in acht wedstrijde­n. Coach Rik Ruts is meer dan tevreden met de geboekte resultaten, zeker omdat er nog versterkin­g op komst is.

Vorig weekend pakten de Braves op eigen veld een nipte 2-1 zege tegen regerend landskampi­oen Deurne Spartans. In de tweede wedstrijd gingen de Brasschate­naren met 0-12 onderuit. “Dat verlies in de tweede match was ingecalcul­eerd”, zegt Ruts. “Deze week komt onze nieuwe Amerikaan, Ronald Struyf, en hebben we er een goede pitcher bij. In de eerste wedstrijd tegen Spartans deden we het met een jonge pitcher, die knap presteerde. Toen we op een 2-1 voorsprong kwamen, hebben we het goed uitge- speeld. In de tweede wedstrijd misten we een tweede goede pitcher.”

Ronald Struyf, de Amerikaan die de Braves komt versterken, werd in Oranjestad geboren. “Met hem erbij moeten we in staat zijn om twee wedstrijde­n na elkaar te winnen. We pakten nu al één zege tegen Borgerhout Squirrels, één tegen Deurne Spartans en één tegen Mortsel Stars. Ik had gehoopt op een vier op acht, maar het is zelfs meer geworden. Volgend weekend spelen we twee keer tegen Louvain-la-Neuve Phoenix. Dat zouden twee zeges moeten opleveren”, zegt Ruts, die geen voorstande­r was van de Gold Division met slechts zes clubs. “Ik moet toegeven dat het nu iedere keer wel goede wedstrijde­n zijn. Dat is zeer belangrijk, al mogen we het belang van de breedte niet onderschat­ten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium