Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was niet goed genoeg”

Patrick Van Ginneken ziet Antwerpen naast titel grijpen

- (jbr)

Antwerpen ging vorig weekend in eigen bad onderuit tegen een uitgekookt Doornik en mag zo een kruis maken over de titelambit­ies. Zelfs de tweede plaats komt nog in het gedrang.

Het zorgde voor behoorlijk wat ontgoochel­ing bij de Antwerpse coach Patrick Van Ginneken.

“Het was niet goed genoeg”, aldus Van Ginneken. “We hebben wel kansen gecreëerd, maar hebben ze niet afgewerkt. Doornik was veel efficiënte­r. Te veel passes waren onzuiver. Ik lever niet graag kritiek op de scheidsrec­hters, maar deze keer hebben ze op drie cruciale momenten verkeerde beslissing­en genomen. Ik wil het natuurlijk niet allemaal daarop steken, maar het heeft meegespeel­d”, zegt Van Ginneken.

“We moeten onze titeldrome­n op- bergen. Jammer, want we zijn eigenlijk aan het eindpunt van een driejarenp­lan. Vorig seizoen hebben we het verzuimd de nodige stappen te zetten, dit seizoen was veel beter. We zijn mentaal veel sterker geworden, maar op de cruciale momenten, zoals nu tegen Doornik, komen we nog tekort. We hadden dit seizoen de titel moeten pakken. Als de club erin slaagt om deze jongens samen te houden en als Moeskroen en Doornik zich niet versterken, dan start Antwerpen volgend seizoen als titelfavor­iet”, vindt Patrick Van Ginneken.

Antwerpen sluit dit weekend de competitie af met een verplaatsi­ng naar Moeskroen, dat inmiddels al de titel op zak heeft. Als daar wordt verloren en als Doornik wint tegen Mechelen, eindigen de Antwerpena­ars op de derde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium