Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Delhaize investeert in een nieuw complex

Supermarkt volgend jaar tegen de vlakte

- (mawo)

Het huidige gebouw van Delhaize in SintMariab­urgEkeren gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een geheel nieuw complex. De afbraakwer­ken starten in de tweede helft van volgend jaar, om in de loop van 2019 met de modernste Delhaize in België de deuren te openen.

Na de fusie van Delhaize met Ahold gonsde het gerucht dat de naam Delhaize in Mariaburg zou verdwijnen. “Delhaize Mariaburg modernisee­rt”, zegt woordvoerd­er Roel Dekelver. “Het gebouw gaat volledig tegen de vlakte. In de plaats komt een modern eigentijds winkelcomp­lex.”

De plannen moeten nog door de hele administra­tieve molen worden gedraaid, vooraleer ze definitief kunnen worden goedgekeur­d. Als er zich geen onvoorzien­e omstandigh­eden voordoen, sluit Delhaize Mariaburg in de tweede helft van 2018 de deuren. Tot de opening van de nieuwe winkel komt op de parking een tentenhal, zodat de klanten hun vertrouwde supermarkt niet hoeven te missen.

Op de plaats waar vroeger de villa Casa Cara stond, opende op 14 juni 1973 supermarkt Delhaize de deuren. De komst van een supermarkt in de wijk zorgde voor heel wat commotie. Vooral het verdwijnen van de pittoreske villa en het park eromheen viel niet in goede aarde. De plaatselij­ke middenstan­d was bezorgd. Maar Delhaize zorgde voor tewerkstel­ling dicht bij huis en wijzigde zeer snel het koopgedrag van de Mariaburge­rs. Sinds de grenscorre­ctie in 1982 met de buurgemeen­te Kapellen, ligt tweederde van de supermarkt op Kapels grondgebie­d. De in- en uitgangen bevinden zich op Ekerse grond. In de loop van de jaren werd het interieur van de supermarkt meermaals vernieuwd, maar ook het aanbod en de services werd aangepast. De laatste vernieuwin­g dateert van 2009.

 ?? FOTO W&F ?? Delhaize Mariaburg sluit in de tweede helft van 2018.
FOTO W&F Delhaize Mariaburg sluit in de tweede helft van 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium