Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Om een drankje te bestellen, zal je vanaf dit jaar je luie strandstoe­l niet meer uit moeten.”

ANDRÉ WENS Zomerbar Bocadero

- REBECCA VAN REMOORTERE

Al voor de negende keer is het deze zomer vanaf aanstaande vrijdag genieten met zicht op De Schelde in zomerbar Bocadero. Al is het concept na al die tijd meer uitgegroei­d tot een volwaardig­e zomerboule­vard.

“Uitbreiden kan niet meer, want we nemen met Bocadero al heel de site van de Waagnatie aan de Rijnkaai in”, zegt zaakvoerde­r André Wens met enige trots. Aan het concept sleutelen kan blijkbaar nog wel, want dat verandert jaar na jaar een klein beetje. Zo trekt Bocadero de laatste jaren meer de culinaire kaart.

“Ook voor deze editie stellen we vier pop-up restaurant­s op. Dit jaar zijn dat Eau Grill, een grill, mossel & BBQ-restaurant. Bento San vertegenwo­ordigt de Aziatische keuken geïnspiree­rd op de creatieve Aziatische brooddozen. In de pop-up van Gusto wanen bezoekers zich in Italië en Nomad Beach is een sharingcon­cept, waarbij je mediterraa­ns eten deelt met je gezelschap. Verder is het ook genieten van tapas en kleinere gerechten aan de bar. Achter de restaurant­s ligt ook nog een aperitiefb­ar.”

Bocadero moet dit jaar ook meer dan ooit een plek worden voor iedereen. “Van jong tot oud, iedereen is welkom. Voor deze editie hebben we ook een speeltuin gezet om ook jonge gezinnen naar ons strand te krijgen.”

Ook voor wie het graag sportiever ziet, is er een uitdaging voorzien. “Er komen op het terrein twee padelbanen. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met twee of vier personen. De sport is razend populair in Spanje. In de zomermaand­en juli en augustus kunnen sportievel­ingen de padelbaan reserveren via de website.”

Liefmans bier

Aan de bar pakt de organisati­e uit met een aantal nieuwighed­en. “We proberen altijd te innoveren. Dit jaar serveren we biercockta­ils. Dat zijn cocktails op basis van Liefmansbi­er. Om het onze bezoe- kers makkelijk te maken en wachtrijen te vermijden, is er ook geen cashgeld meer nodig om drankjes te kopen. Via een applicatie op de smartphone kunnen klanten iets bestellen. Die bestelling betalen ze in een keer met hun smartphone en kunnen ze dan gaan afhalen aan de bar. Een cocktail bestellen kan dus vanuit je luie strandstoe­l.”

Bus met Nederlande­rs

Bocadero pakt zoals de traditie dat wil ook uit met een aantal zo- merse evenemente­n. “Op dinsdag zijn er zoals steeds onze gratis salsalesse­n. Daar komen mensen van erg ver op af. Vorig jaar waren er zelfs Nederlande­rs uit Terneuzen die samen een bus gehuurd hadden om naar hier te komen voor de initiaties. Naast de salsaavond­en zijn er nog marktjes en festivals, zoals het Spaanse Feria Andaluza en de We Love Ibiza Fair gepland.”

Bocadero opent vrijdag voor het publiek.

ANDRÉ WENS

Zaakvoerde­r “Vorig jaar kwamen mensen uit Nederland met de bus naar hier voor onze salsalesse­n.”

 ??  ??
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Bocadero maakt zich op voor een nieuwe jaargang. “We pakken weer uit met enkele zomerse evenemente­n.”
FOTO WIM HENDRIX Bocadero maakt zich op voor een nieuwe jaargang. “We pakken weer uit met enkele zomerse evenemente­n.”
 ?? FOTO WIM HENDRIX ??
FOTO WIM HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium