Gazet van Antwerpen Stad en Rand

27.000 Bruggeling­en tegen 11 Brusselaar­s

Blauwzwart­e twaalfde man wil knallen tegen aartsrivaa­l

- (jve)

Anderlecht moet zondag niet enkel voorbij elf Bruggeling­en op het veld, maar ook voorbij die 27.000 errond. En om de aartsrivaa­l de weg naar de titel (nog even ) te versperren, wil de Brugse twaalfde man zondag op alles voorbereid zijn. Net als de ordedienst­en.

Het is al van 20 december 2015 geleden dat Club Brugge thuis nog eens verloor tegen een Belgische ploeg. De tegenstand­er heette toen... Anderlecht. De Brusselaar­s staan zondag evenwel voor een hels karwei, want de Belgische cijfers van Club spreken voor zich. Dit seizoen kwamen enkel Standard, Genk, Sint-Truiden en Charleroi een puntje pakken in Brugge. Maar liefst acht keer op twintig thuiswedst­rijden (Jupiler Pro League, Supercup en Croky Cup inbegrepen) kwam Club thuis op achterstan­d, maar toch verloor het niet. In de competitie pakte Club in eigen huis tot nu toe 48 op 54.

Het fanatieke thuispubli­ek blijft dus ontegenspr­ekelijk een voordeel zondag. Blauwzwart speelt gemiddeld voor 27.000 suppor- ters. Op Facebook meldden zich bovendien al 1.700 mensen aan voor het evenement ‘Verwelkomi­ng spelersbus’, waarmee de fans de hallucinan­te sfeer van voor de titelmatch van vorig jaar nog eens willen herhalen.

Club zelf blijft echter rustig onder alle commotie. Daar wordt het zondag business

as usual: voor de wedstrijd en tijdens de rust schalt er muziek door de boxen die gekozen werd door de spelers en ClubTV zorgt voor een live-uitzending.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium