Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants tegen Bergen in kwartfinal­es playoffs

- PATRICK CEULEMANS

Port of Antwerp Giants speelt volgende week woensdag de kwartfinal­es van de playoffs tegen Bergen. De havenploeg geniet als nummer twee tegen het nummer zeven het o zo belangrijk­e thuisvoord­eel.

“We wonnen in de reguliere fase drie van de vier wedstrijde­n tegen Bergen”, weet Roel Moors, de coach van de Giants. “Alleen in de Night of

the Giants deden ze ons pijn. We we- ten dus waar we aan moeten werken.”

De laatste wedstrijd van de reguliere fase van de EuroMillio­ns League had voor Port of Antwerp Giants geen belang meer. De havenploeg was na de knappe winst tegen leider Oostende afgelopen zondag al zeker van de tweede plaats. Geen Jason Clark bij Port of Antwerp Giants in het Forum van Aalst. De Amerikaans­e sterkhoude­r kampte met een lichte enkelbless­ure en kreeg met het oog de play-offs rust. “Niks ernstigs hoor”, aldus de speler. “Ik zal snel de trainingen kunnen hervatten. Volgende week woensdag sta ik op scherp.”

De Giants misten in het eerste kwart in Aalst volledig hun start en keken dan ook tegen een 28-13-tussenstan­d aan. Moors roteerde met al zijn jongeren en zag zijn team met een sprankelen­d tweede kwart uitpakken. “Ik ben na deze nipte nederlaag vooral tevreden over de bijdrage van onze jonge Belgen”, zei Moors. “Belangrijk met het oog op rotatie.”

 ?? FOTO
WALTER SAENEN ?? Kevin Punter, gisteren goed voor veertien punten, lijkt net iets hoger op te veren dan Bill Amis.
FOTO WALTER SAENEN Kevin Punter, gisteren goed voor veertien punten, lijkt net iets hoger op te veren dan Bill Amis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium