Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kinderen stonden vroeger meer mee in het echte leven”

-

Hilde Koeck (55) uit Kapellen werkte vanaf haar achtste elk weekend en elke vakantie op een boerderij in de Ardennen. “Ik haalde zelfs alleen de koeien uit de wei. Ik heb er een enorme dierenlief­de aan overgehoud­en.”

“Mijn ouders huurden jarenlang, van mijn achtste tot mijn veertiende ongeveer, een chalet in de Ardennen, waar we elk weekend en elke vakantie spendeerde­n”, vertelt Hilde. “Het eerste dat ik deed als we ter plekke kwamen, was mijn bottekes aandoen en de berg afrennen om in de boerderij daar mee te gaan helpen. Een van de dochters van de boer en de boerin was een vriendinne­tje van mij, en als we het werk verdeelden, dan konden we rapper samen spelen. Zij moest meehelpen, en dat was voor haar heel normaal.” “Aan mij is nooit hulp gevraagd maar ik vond het geweldig: mee op de hooiwagen, de koeien melken, eten geven, ze van en naar de wei brengen - de hele dag waren we bezig. ’s Avonds sloten de boeren samen hun dag af met een borrel, en dat was het moment voor mijn vader om mij te komen halen (lacht).”

“Ik zou het iedereen aanraden” “Ik heb er leren omgaan met dieren en ben een echte dierenlief­hebber geworden. Maar dankzij de boerderij wist ik ook wat zorgen voor een dier echt inhoudt. Als je ziet hoe vol de asielen zitten, weet je dat velen dat als kind niet hebben geleerd. Kinderen stonden vroeger meer mee in het echte leven, kregen al verantwoor­delijkheid en beseften beter dat het leven niet zo simpel is. Mijn dochter is zelf ook een tijdje op een boerderij gaan helpen. Ik zou het iedereen aanraden.”

 ?? FOTO RR ?? Uit de oude doos: Hilde ontfermt zich over de koeien.
FOTO RR Uit de oude doos: Hilde ontfermt zich over de koeien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium