Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stad brengt containerp­ark tot vlak bij de voordeur

Pop-ups voor grof huisvuil op komst in alle districten

- JAN STASSIJNS

De stad Antwerpen brengt de komende maanden het containerp­ark tot bij de Antwerpena­ar zelf . “We sorteren al heel erg goed, maar we willen nog beter doen door ook onze dienstverl­ening te verbeteren”, zegt schepen voor Stadsonder­houd Caroline Bastiaens (CD&V).

In Deurne Zuid, aan de lokalen van Chiro Icarus achter de Sint-Rochuskerk, opende gisteren het eerste popupconta­inerpark van de stad. Daar kunnen Antwerpena­ars gratis al hun afval kwijt. Het tijdelijke containerp­ark blijft telkens twee dagen staan in een bepaalde buurt. Ook zaterdag kan u dus nog terecht in Deurne. De komende maanden, tot eind dit jaar, krijgt ook het Kiel, Borgerhout, Deurne Noord, Wilrijk en ’t Eilandje. Het pop-upcontaine­rpark wordt telkens gekoppeld aan de bestaande buurtaan-de-beurt acties. Ook de Kringwin- kel is er aanwezig, net als een brengpunt van De Collectie voor gedragen textiel. Steenpuin en grofvuil zijn gratis tot de hoeveelhei­d van één emmer. Bij een grotere hoeveelhei­d moet de Antwerpena­ar naar het gewone containerp­ark.

Sluikstort­en voorkomen

“Door naar de bewoners zelf te gaan, vermijden we dat mensen hun spullen bijhouden of in het ergste geval dat ze gaan sluikstort­en”, zegt schepen van Stads- en Buurtonder­houd, Caroline Bastiaens (CD&V). “Op die manier houden we onze stad en haar straten proper. De Antwerpena­ar sorteert al heel erg goed, maar we willen nog beter doen door ook onze dienstverl­ening te verbeteren. We hebben op 7 april ook een test gedaan in de Van Kerckhoven­straat in Antwerpen en dat leverde goede resultaten op. Er werd toen 25,5 kubieke meter afval opgehaald en er kwamen in totaal 233 mensen langs. Dat is vergelijkb­aar met een zaterdag in het drukste containerp­ark van de stad in Berchem. Deurns districtsc­hepen van Straatbeel­d, Ariane Van Dooren (CD&V) is erg enthousias­t. Samen met schepen Bastiaens opende ze vrijdag het popupconta­inerpark in Deurne. “Dit concept speelt mooi in op het dagelijkse huishouden”, zegt Van Dooren. “Het is vaak een hele opgave om naar een containerp­ark te gaan. Dit brengt het containerp­ark dichter naar de mensen zelf, waardoor het afval zich thuis niet hoeft blijven opstapelen.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Districtss­chepen van Straatbeel­d Ariane Van Dooren en schepen van Stadsen Buurtonder­houd Caroline Bastiaens (CD&V) in het popupconta­inerpark in Deurne.
FOTO PATRICK DE ROO Districtss­chepen van Straatbeel­d Ariane Van Dooren en schepen van Stadsen Buurtonder­houd Caroline Bastiaens (CD&V) in het popupconta­inerpark in Deurne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium