Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tussen al die s terke renners wil ik me lat en zien”

Jul Wachters hoopt rol van betekenis te kunnen spelen

- (kle)

Hoogdag zondag voor de nieuweling­en: van Duffel naar Vorselaar rijden ze de Herman Vanspringe­ls Diamond. Jul Wachters maakt deel uit van de Antwerpse provincial­e selectie en hoopt zijn goede conditie te kunnen verzilvere­n.

“De wedstrijd maakt deel uit van de Topcompeti­tie bij de nieuweling­en”, zegt de renner van Steeds Vooraan Kontich. “De beste renners zullen dan ook aan de start komen. Dat is voor mij een extra motivatie om er het beste van te maken. Ik zal sowieso voor de aanval kiezen. Dat ligt altijd al in mijn aard en bovendien heb ik het niet zo begrepen op massaspurt­en. Ik ben niet traag, maar in een spurt met de hele groep voel ik me niet op mijn gemak. Vorig jaar kwam ik als eerstejaar­s vier keer ten val in het peloton, waarvan een keer in een massaspurt net voor de streep. Ik moet vooral nog leren positie te kiezen in dat gewriemel, ik laat me nog veel te gemakkelij­k wegdrummen. Op 1 mei in Hoboken, toen we moesten spurten voorde tweede plaats, bewees ik nochtans dat ik het wel degelijk kan en werd ik zevende. Ik moet alleen nog wat extra ervaring opdoen.”

In een klein groepje lukte het de middelste van drie fietsende broers wel al geregeld om uit de verf te komen. “In Tessenderl­o en Rumst werd ik in een kleine groep twee keer derde. Over mijn conditie mag ik zeker niet klagen: vorig jaar won ik één wedstrijd, als ik mijn huidige niveau kan handhaven, moet ik in staat zijn om dit jaar nog enkele koersen te winnen. Dat kan zondag al zijn, al zal ik in dit deelnemers­veld al blij zijn als ik me kan doen opmerken. Ik hoop wel op een plaats bij de eerste twintig.”

Herman Vanspringe­ls Diamond op zondag 14 mei. Start om 15 uur in Duffel. Aankomst in het centrum van Vorselaar. Afstand: 79,5 km (1 x 40 km + 6 x 6,7 km)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium