Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie nieuwe attracties op de Sinksenfoo­r

Kermis aan Spoor Oost mikt op 1 miljoen bezoekers

- KARIN VANHEUSDEN

Drie nieuwe attracties, een reeks optredens en Jeroen Meus als peter, de Sinksenfoo­r is er helemaal klaar voor. “Spoor Oost is wat afgelegen, maar door creatief te werk te gaan hopen we opnieuw op een topSinksen­foor”, zegt woordvoerd­er Vincent Delforge.

Met 150 attracties en elke woensdag en vrijdag optredens, met onder meer de Ketnetband en Get Ready droomt de Sinksenfoo­r van het succes vroegere tijden.

“We mikken op 1 miljoen bezoekers en ik ben er vrij zeker van dat dat gaat lukken”, zegt Vincent Delforge. “Als de zon een beetje mee wil tenminste. Vorig jaar hadden we van de 37 dagen 31 dagen regen. Spoor Oost heeft intussen meer bekendheid gekregen, en de site heeft potentieel. Door meer de aanpak te kiezen van een festival en extra volk te lokken door enkele mooie optredens moet het lukken.” Ook leuk om naar te kijken Dé nieuwe attractie van 2017 is de Take Off, een sensatione­le topattract­ie van Duitse makelij die zowel ronddraait als opstijgt. Volgens vzw Sinksenfoo­r even leuk om naar te kijken als om in te zitten. De Tiki Surf, een attractie van de ‘foorfamili­e’ Bufkens, is een gloednieuw­e splash-bele- ving waarbij je in een bootje met hoge snelheid een val maakt in water. Afgelopen winter draaide de Tiki Surf haar eerste rondjes in Hongkong. Een derde vernieuwde attractie is de Air Maxx, met zijn bekende jumpbelevi­ng. Met nieuwe compressor­s, en nog hevigere software, belooft de vzw Sinksenfoo­r.

 ?? FOTO'S SINKSENFOO­R VZW ?? Jumpen in de Air Maxx.
FOTO'S SINKSENFOO­R VZW Jumpen in de Air Maxx.
 ??  ?? Dé nieuwe attractie van de Sinksenfoo­r 2017: de Take Off draait rond én stijgt op.
Dé nieuwe attractie van de Sinksenfoo­r 2017: de Take Off draait rond én stijgt op.
 ??  ?? In de Tiki Surf maak je met je bootje tegen hoge snelheid een spetterend­e val in het water.
In de Tiki Surf maak je met je bootje tegen hoge snelheid een spetterend­e val in het water.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium