Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Speelbal van Standard

KV Mechelen kent zware avond en kan coleider STVV zien uitlopen

- DAVID VAN DEN BROECK

Zowaar een 6 op 6 in eigen huis voor Standard, dat de ruim 8.000 trouwe fans eindelijk kon vermaken. En zowaar een 0 op 6 voor KV Mechelen, dat nog heel blij mocht zijn met de 20nederlaa­g. Uitblinker was Ryan Mmaee, de voorbije winter in beeld bij Malinwa.

Voor de aftrap werd Standard Femina, de vrouwenplo­eg, in de bloemetjes gezet – het werd vorige week, na een 17-0-zege, kampioen. Jammer dat de speelsters niet in een kolkend Sclessin het veld op mochten, dat hadden ze wel verdiend. Het contrast met de mannen kon dit seizoen trouwens niet groter zijn: geen titel, zelfs geen Play-off 1, en nu het kneusje in Play-off 2. Tegen KV Mechelen speelde Standard vooral nog voor de eer, en voor de premies. Zonder Belfodil (geblesseer­d), Raman (idem), Sa (geschorst), noem maar op. KV, dat speelt nog voor de groepswins­t, en voor Europees voetbal. Het loopt de laatste weken wel een stuk stroever – dat het als co-leider een negatief doelsaldo heeft, zegt alles – dus makkelijk zou het gisteren niet worden. Ondanks de 7 op 9 die het dit seizoen tegen de Rouches boekte. Dat Cocalic met een lichte verrekking aan de adductoren afhaakte, was ook een domper. KV voetbalde aanvankeli­jk goed mee, maar had het knap lastig achterin. Bijzonder gretig bij Standard was Ryan Mmaee. De 19-jarige spits kreeg zijn eerste minuten sinds september en toonde hoe onbegrijpe­lijk dat is. Hij was meteen een gesel voor de bezoekende defensie. Yannick Ferrera verwonderd­e dat niks. De KV-coach ziet enorm veel potentieel in de Belgische belofte-internatio­nal en gebruikte hem begin dit seizoen ook bij Standard. Wat had hij hem in de winter graag in Mechelen zien belanden. Twee keer lag een ruildeal met Vanlerberg­he op tafel, maar KV hapte uiteindeli­jk niet toe. Hem nu nog halen, is onbegonnen werk, Standard heeft laten weten dat het hem wil houden – en terecht.

Kansenfest­ival

Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen er meer kansen. Bij de eerste grote, op het halfuur, was het meteen raak. Edmilson gaf op links mee met Andrade en die bediende Valeriy Luchkevych voor doel. De 21-jarige Oekraïner trapte de 1-0 hard binnen. Coosemans kon niks worden verweten. De doelman redde zijn ploeg voor rust nog een keer of vier. Hij hield Luckevych, Mmaee en twee keer Emond van een doelpunt. Scholz kopte nog eens naast. En KV hapte naar adem. Van de veldspeler­s zat alleen El Messaoudi echt in de match. Hij trapte een keer rakelings naast. Na rust was het nog altijd al Standard wat de klok sloeg. Het werd een heus kansenfest­ival, waarbij de ruim 8.000 thuisfans vermaakt werden en de 2-0 niet kon uitblijven. Edmilson schoot naast, Emond op de paal, maar Andrade netjes in het hoekje. Ook voor de Colombiaan was het zijn eerste van het seizoen. Mmaee bleef intussen de beste man op het veld en had dat verlossend­e goaltje ook verdiend. De KV-defensie, na rust een speelbal, legde hem geen strobreed in de weg, alleen Coosemans werkte niet mee. Geen doelpunt dus, wel nog een applausver­vanging. Ei zo na maakte KV er nog 2-1 van, maar Vitas kopte een vrijschop op de lat. Dat was het dan, voor de bezoekers. Ook invallers Osaguona, Matthys en Callebaut konden het tij niet doen keren. Een wedstrijd om snel te vergeten voor de co-leider, die STVV vanavond wel kan zien uitlopen. Het wordt nog een spannende slotweek, met mogelijk een beslissend­e match volgende vrijdag op Stayen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Andrade viert de 20, Coosemans en Rits zijn verslsagen.
FOTO PHOTO NEWS Andrade viert de 20, Coosemans en Rits zijn verslsagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium