Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het moet nog v eel beter”

Issahaku Yakubu kan terugblikk­en op goed seizoen, maar...

- KURT GULDENTOPS

Nog drie wedstrijde­n in Playoff 2 scheiden Lierse van vakantie. Voor Issahaku Yakubu betekent die periode een terugkeer naar zijn thuisland Ghana, waar hij kan uitblazen na een voor hem uiterst geslaagde campagne.

De bijna 23-jarige Issahaku Yakubu stond begin juli absoluut niet op de lijst van de basiself van Eric Van Meir. Het was Karim Hafez die de voorkeur van de coach genoot. Maar toen de talentvoll­e Egyptenaar koos voor een avontuur bij Lens, lag het pad helemaal open voor Yakubu. Die had geen moeite om af te rekenen met Joeri Poelmans, die nog herstellen­de was van een blessure.

Sindsdien stond je haast doorlopend in de basis. Dan kan je straks niet anders dan terugblikk­en op een succesvol seizoen? Issahaku Yakubu: “Zo voelt het aan, ja. Voorheen werd ik jammerlijk afgeremd door blessures en kon ik me nooit tonen of doorzetten. Deze keer bleef ik gespaard van dat medische leed. Al moet je ook dan wat geluk hebben. Eerst toen Karim Hafez vertrok en nadien dat ik een voorsprong had opgebouwd op Joeri Poelmans, die terugkeerd­e uit blessure. Ik ben dus vrij tevreden en ik denk dat de beleidsmen­sen dat ook zijn.”

En toch, met Pierre Bourdin werd intussen al een speler gehaald die ook op de linkerflan­k uit de voeten kan.

“Ja, het schrikt me niet af en ik vind het zelfs logisch. Op geen enkele positie heb je bij een club met ambitie het rijk voor jou alleen. Ik zeg wel dat ik tevreden ben over deze campagne, maar tegelijker­tijd besef ik best dat het volgend seizoen veel beter zal moeten worden. De concurrent­ie wordt inderdaad nog zwaarder, maar ik heb nu zelf toch ook al wat ervaring.” De fatale thuismatch tegen Roeselare ligt intussen meer dan twee maanden achter ons. Zindert het mislopen van de finale in 1B nog na? “Het slijt, maar eerlijk gezegd denk ik er nog vaak aan. Omdat we alles zo in handen hadden. Het is zo’n enorme gemiste kans. We moeten achteromki­jken om de fouten die we toen maakten uit ons spel te halen, maar voor het overige mag de blik stilaan op de toekomst gericht worden. Straks wacht ons immers een nieuwe kans.” Eerst slalommen jullie nog één week door Playoff 2. Welke conclusies kan je trekken uit die weinigzegg­ende onderonsje­s met clubs uit 1A? “Dat het verschil tussen die teams en Lierse niet enorm groot is, maar dat we wel vaak aan het kort- ste eind hebben getrokken. Niet zelden had het vooral met een gebrek aan concentrat­ie te maken. We krijgen nu Waasland-Beveren, Sint-Truiden en Standard nog. Drie affiches waarin we moeten tonen dat we de afgelopen weken al stappen hebben gezet en nog wat puntjes moeten proberen te sprokkelen.”

Sinds vorig weekend hebben jullie zowaar plots ook de groepswins­t weer binnen bereik. Al lijkt niemand nog zin te hebben in twee extra werkweken? “Kijk, we willen graag nog iets tonen tegen die drie ploegen uit 1A. We zien wel waar dat ons brengt, maar ik geloof inderdaad niet dat een eerste plaats nu het belangrijk­ste is voor ons. We hebben onder de nieuwe coach al wat zaken kunnen uittesten. Dat lijkt me meer van belang dan het klassement.” En dan wacht een vakantie in Ghana, je thuisland. Kijk je ernaar uit even terug bij familie en vrienden te zijn en het voetbal achterwege te laten? “Een terugkeer naar Ghana is voor mij altijd een feest, maar ik was er nog een week reguliere na de competitie. Straks vertrek ik voor een iets langere periode. Het is supertof, maar intussen ben ik ook wel gewend geraakt aan het reilen en zeilen in België. Ik leef op mezelf, net zoals ik dat ook in Afrika al deed. Mijn ouders komen nooit over naar hier, maar ze volgen het wel op de voet. Neen, dat alleen zijn leidt niet tot eenzaamhei­d. Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld. En zeker dit seizoen was er flink wat afleiding door onze schitteren­de campagne.”

 ?? FOTO GMAX ?? Yakubu voelt zich goed bij Lierse.
FOTO GMAX Yakubu voelt zich goed bij Lierse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium