Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Finale vlak bij huis is toch iets speciaals”

Aartselaar­se Marlies Verbruggen wil met Anderlecht haar eer ste beker pakken

-

Geen Playoff 2 voetbal dit weekend Achter de Kazerne. Op het veld van KV Mechelen spelen Anderlecht en AA Gent vandaag de bekerfinal­e bij de vrouwen. Marlies Verbruggen van Anderlecht hoopt eindelijk eens te mogen vieren. De 29jarige verdedigst­er, afkomstig uit Aartselaar maar nu al ruim een jaar wonend in SintKateli­jneWaver, speelde al drie finales, maar verloor evenveel keer.

Wordt het vierde keer, goede keer, Marlies? Marlies Verbruggen: “De honger is in elk geval heel groot. Met Lierse speelde ik twee finales en verloor ik ze allebei. Vorig jaar stond ik met Anderlecht in de finale tegen mijn ex-club Lierse en won Lierse met 2-1. Dit jaar moet het absoluut vierde keer, goede keer worden (lacht).”

Na zo’n seizoen verdienen jullie eigenlijk ook een prijs.

“Absoluut. In de competitie eindigden we samen met Standard op de eerste plaats, maar de Luikenaars hadden één match meer gewonnen. Een bekerwinst zou ons mooie seizoen toch iets meer in de verf te zetten. Op basis van de laatste maanden vind ik dat we zo’n succes ook echt verdienen. Als we in de finale ons normale spel kunnen brengen, ziet het er goed uit.” Hoe sterk schat jij AA Gent in? “Wij zijn zeker fysiek sterker en ook meer ervaren. Als 29-jarige centrale verdediger kan ook ik daar mijn steentje toe bijdragen. AA Gent is jong en bruist van energie. Het is een jeugdige, hongerige groep. Voor Gent is het de eerste finale, voor de meeste speelsters bij ons is dat niet het geval. Dat kan toch een verschil maken.” Hoe schat je de kansen in? “Volgens mij liggen de kansen fif- tyfifty. Wij haalden 55 punten in de competitie, Gent pakte er 51. De vorm van de dag, de details zullen bepalend zijn. Het wordt sowieso een spannende finale.”

Zo’n finale vlak bij huis in Mechelen, is dat toch iets speciaals?

“Het is ontzettend plezant. Het is bij manier van spreken in mijn achtertuin. Ik heb heel veel familie, vrienden en kennissen uitgenodig­d. Ook mijn petekind en mijn nichtje, van vier en twee jaar, komen kijken. En dan voetballen in zo’n mooi en vernieuwd stadion op een perfecte grasmat, fantastisc­h toch. Ik werk voltijds en offer er veel voor op, zo’n bekerzege zou heel veel goed maken. We willen heel graag die beker pakken, maar zo denken ze er in Gent natuurlijk ook over.” GEERT FIERENS

 ?? FOTO BELGA ?? Marlies Verbruggen (rechts) zet druk op Jana Coryn van Lierse in de verloren bekerfinal­e van vorig jaar. Wordt het vandaag vierde keer, goede keer voor de speelster uit Aartselaar?
FOTO BELGA Marlies Verbruggen (rechts) zet druk op Jana Coryn van Lierse in de verloren bekerfinal­e van vorig jaar. Wordt het vandaag vierde keer, goede keer voor de speelster uit Aartselaar?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium