Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Krokante krekels en wormlolly’s

Eerste Europese insectenba­r in Amsterdam

- (pvdp)

Amsterdam heeft de eerste insectenba­r van Europa. Sweets & Insects is een popupshop en dus tijdelijk. Maar de organisato­ren hopen dat er nog een staartje aan het verhaal komt.

“Insecten zijn niet het eten van de toekomst, maar het eten van nu”, zeggen de vier jonge ondernemer­s achter de pop-up Sweets & Insects. De winkel is naar eigen zeggen de eerste van zijn soort in Europa. “Niet van de wereld, want in veel Aziatische landen zijn er al lang kraampjes en winkeltjes waar insecten als voeding worden verkocht. Het is daar de normaalste zaak van de wereld”, zegt Wilbert Kannekens, een van de jonge ondernemer­s.

In het winkeltje zijn drie soorten geroosterd­e insecten te koop. “Dat zijn krekels, buffalowor­men en sprinkhane­n. Ze worden allemaal geroosterd. Dat is niet alleen gezonder dan frituren, het geeft ook meer smaak aan de insecten. En ze zijn krokanter. Voor een puntzak krekels met paprika betaal je bij ons 5 euro”, gaat Kannekens verder.

Bonbons en lolly’s

Sweets & Insects beperkt zich niet tot hartige hapjes. In de popupshop zijn ook insectenbo­nbons en meelwormen­lolly’s te koop. “Dit soort van zoete snacks is in een aantal landen al zeer populair. Onder meer in de Verenigde Staten is het eten van hartige en zoete insecten flink aan het opkomen.” Toch nemen de jonge ondernemer­s het zekere voor het onzekere. Wie een kijkje wil nemen in de winkel, maar nog niet toe is aan het eten van insecten, kan ook andere dingen krijgen. “We hebben ook nog een assortimen­t klassieker­s zoals nogablokke­n, Haagse hopjes en drop.”

 ?? FOTO SWEETS & INSECTS ?? Wormen en andere insecten geroosterd of als bonbon.
FOTO SWEETS & INSECTS Wormen en andere insecten geroosterd of als bonbon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium