Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heerlijk, die erk enning”

Antwerpse Antonia Delaere is Belgische Speelster van het Jaar

- PATRICK CEULEMANS

“Heerlijk dat ik deze mooie trofee win”, zegt een stralende Antonia Delaere. De 22jarige Antwerpse van Castors Braine volgt als Belgische Speelster van het Jaar ploegmaat Julie Allemand op.

Antonia Delaere, Belofte van het Jaar in 2012, won dit seizoen met Castors Braine de dubbel (titel en beker) en bleef met de Waals-Brabantse ploeg Belgisch ongeslagen. Met een gemiddelde van 11 punten, 3 rebounds en 4 assists liet ze schitteren­de cijfers noteren en was ze in het met vele buitenland­se speelsters uitpakkend Castors Braine met Julie Allemand het Belgisch lichtpunt. “Ik ben vooral blij dat ik na een zware knieblessu­re en -operatie opnieuw op niveau kan aantreden. Ik veroverde in het verleden met Kangoeroes al enkele keren de Beker van België. Dat er nu ook een eerste titel bijkomt, is prachtig. De uitverkiez­ing van Speelster van het Jaar is dan weer een heerlijk toetje”, zegt Antonia Delaere. Volgend seizoen blijft ze bij Castors Braine actief. “We gaan aan de Euroleague deelnemen en dat is toch een nieuwe challenge. Op termijn blijft in het buitenland aantreden de uitdaging. In juni een sprankelen­d EK met de Belgian Cats is dan weer de eerste ambitie”, aldus nog Delaere. Olivier Troisfonta­ines is bij de mannen uitgeroepe­n tot Belgische Basketspel­er van het Jaar. De 27-jarige speler van Okapi Aalstar volgt Quentin Serron op. Pierre-Antoine Gillet (Oostende) eindigt als tweede, Domien Loubry (Brussels) als derde.

Laure Resimont van SintKateli­jneWaver Belofte van het Jaar

De 21-jarige Ismaël Bako (Leuven Bears) en Laure Resimont (18) van Sint-Katelijne-Waver werden verkozen tot Belofte van het Jaar. Resimont volgt op de erelijst ploegmaat Heleen Nauwelaers op. Resimont is het exponent van het jonge talent van Katelijne

en tekende voor een gemiddelde van 12 punten en 4 rebounds dit seizoen. Ze is door bondscoach Philip Mestdagh ook opgenomen in de preselecti­e van de Belgian Cats.

Gerrit Driessens van Kangoeroes Willebroek Coach van het Jaar

Dario Gjergja (41) van Oostende werd in het referendum van de Belgian Basketbal Coaches Associatio­n verkozen tot Coach van het Jaar. Gerrit Driessens (35) is bij de vrouwen dan weer de opvolger van de betreurde Marc Foucart. Driessens bereikte met Kangoeroes Willebroek de finale van de play-offs en werd achter het ongenaakba­re Braine vicekampio­en. In de Beker van België bereikte de Rupelploeg de halve finale. “Collectiev­e prijzen zijn het belangrijk­st, maar deze individuel­e erkenning is mooi. Ik bedank de club en de geweldige selectie waarmee ik dit seizoen kon werken”, aldus Driessens.

 ?? FOTO BELGA ?? Delaere eerder dit seizoen met de Belgische beker.
FOTO BELGA Delaere eerder dit seizoen met de Belgische beker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium