Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een gemiste kans”

- (kugu)

Lyra is er zaterdag niet in geslaagd om door te stoten naar de interprovi­nciale eindronde. Een week na de droge 00 bij VC Herentals liepen de Pallieters in de return op een pijnlijke 23 nederlaag.

Het was met gemengde gevoelens dat Lyra zaterdag afscheid moest nemen van zijn seizoen. Voor de vierde keer al in deze campagne leek er meer in te zitten voor de Pallieters tegen VC Herentals, maar winnen lukte alweer niet. Enkel zo’n zege had de Lierenaars in de interprovi­nciale eindronde kunnen brengen.

“Die winst zat er nochtans in”, reageerde Elio Balbi. “Maar inderdaad, net als in de voorgaande afspraken met VC Herentals trokken we opnieuw aan het kortste eind. Het werd een echte cupmatch, gespeeld in een hoog tempo en met flink wat stevige duels. Voor de toeschouwe­rs was het een aangename match, maar wij bleven met een serieuze kater achter. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit een gemiste kans is.”

Lyra kreeg meteen een ferme uppercut, toen bezoeker Voorspoels al na twee minuten de score opende. “Een tegenvalle­r, maar we kwamen die slag snel te boven. We trokken het laken naar ons toe en lukten de gelijkmake­r. Kort daarop werd een bal van Verheyen van de doellijn gehaald en scoorde VC Herentals wel de 1-2. Het zijn die details die over winst en verlies hebben beslist. Ook na de 2-2 hebben we voldoende kansen gekregen om op voorsprong te klimmen. Jammer dat het ons niet is gelukt, want deze groep wou absoluut de interprovi­nciale eindronde in.”

Dat toetje ligt nu op VC Herentals te wachten, terwijl Lyra volgend seizoen een gooi naar de titel wil doen in eerste provincial­e. “Het bestuur heeft goed ingekocht en zowel kwaliteit als ervaring in de groep gepompt. Met mijn 29 jaar was ik zaterdag de oudste speler van onze ploeg. Het wordt straks de uitdaging om van al die goede spelers snel een hecht blok te maken. Momenteel overheerst nog de ontgoochel­ing, maar de goesting om met zo’n sterk geheel aan de slag te gaan zal snel terugkeren”, besloot Balbi.

KURT GULDENTOPS

VC Herentals zat al snel op rozen, toen de thuisdefen­sie uit verband werd gespeeld en Voorspoels kon scoren. Lyra nam dan het heft in handen en maakte nog voor het halfuur gelijk. Verbert ontdeed zich fraai van zijn tegenstand­er en schoot binnen. Meteen daarop leek zelfs een voorsprong voor de thuisploeg in de maak, maar Verheyen zag zijn poging van de lijn gekeerd. Het was VC Herentals dat met een bonus de rust indook, toen alweer Voorspoels scoorde na een stilstaand­e fase. Lyra kroop met verse moed uit de kleedkamer en klom al snel opnieuw langszij, toen Balbi werd neergehaal­d in de grote rechthoek en de logische penalty zelf omzette. De Pallieters maakten jacht op de broodnodig­e derde goal, maar de bezoekende doelman wist raad met een volley van Vervoort en Verbert zag zijn kopbal van de doellijn gekeerd. In de laatste tien minuten ging de thuisploeg te nerveus te werk en het was Voorspoels die de kroon op het werk zette met een laat derde Herentalse doelpunt.

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? De spelers van Lyra, Vinnie Frans op kop, druipen ontgoochel­d af.
FOTO TOM GOYVAERTS De spelers van Lyra, Vinnie Frans op kop, druipen ontgoochel­d af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium