Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bart De Roover komt aan het hoofd van jonge garde”

Cappellenv­oorzitter Lucien Jacques schept duidelijkh­eid over Cappelse toekomst

- EDDY NOUWS

Vorige vrijdag gaf Louis Van Wellen definitief zijn fiat om nog minimaal drie seizoenen Cappellen financieel te ondersteun­en. Meteen het einde van een lange reeks speculatie­s en tegelijker­tijd het sein om een tandje bij te steken in de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen.

Voorzitter Lucien Jacques is er zich van bewust dat er allerlei verhalen over doemscenar­io’s de ronde doen, maar hij laat zich daardoor niet uit zijn lood slaan. “Ik heb er altijd voor gepleit om ons wat tijd te geven. De familie Van Wellen had wel andere dingen dan het voetbal aan het hoofd. Alle begrip daarvoor. Dat betekent echter niet dat wij op de club hebben stilgezete­n. Bart De Roover werd door Louis Van Wellen aangesteld om het sportieve beleid mee uit te bouwen en is daar al een tijdje mee bezig. De Roover legde contacten met enkele potentiële versterkin­gen en trok al twee beloften van Antwerp aan om de kern te versterken. Ondertusse­n heeft hij ook toegezegd om volgend seizoen als trainer aan de slag te gaan.”

Benni Geerts naar Beerschot Wilrijk

“Bart vindt het een uitdaging om de beloftevol­le jongeren naar een hoger niveau te brengen en gelooft in hun kwaliteite­n. Samen met Kris Lenaerts, die het voorbije seizoen prima werk leverde bij de beloften en hem zal bijstaan, hoopt hij een goede mix te vinden tussen de ervaren as en de talentvoll­e jongeren. Benni Geerts ging in op een aanbieding van Beerschot Wilrijk om daar als jeugdcoach aan het werk te gaan. Keeperstra­iner Kurt Verhaegen blijft op post.”

Financieel een stapje terug

“We beseffen allemaal dat er voor Cappellen een nieuw tijdperk aanbreekt. Wat Jos voor de club heeft gedaan, is niet te onderschat­ten. Logisch dat het budget nu lager zal liggen, maar we hebben voldoende armslag om een degelijk figuur te slaan in de tweede amateurkla­sse. Er zal nu wel meer gewikt en gewogen worden als er keuzes moeten worden gemaakt. Er zijn verschille­nde contacten gelegd om enkele ervaren spelers aan te trekken, maar we gaan zeker niet overhaast tewerk. Het sportieve en mentale plaatje moet kloppen, maar het financiële aspect zal vanaf nu zwaarder doorwegen dan voorheen.”

Door het onverwacht ontvallen van zijn beste vriend had Jacques het even moeilijk om de kar te blijven trekken, maar aan opgeven denkt hij voorlopig niet. “Ik steek niet weg dat ik stilaan op een leeftijd ben gekomen om de scepter door te geven. Dat zal evenwel geleidelij­k gebeuren. Mogelijk hebben we binnen de club wel valabele kandidaten, maar we gaan niet overhaast te werk. De continuïte­it moet bewaard blijven. Mijn opvol- ging is een proces, geen beslissing van dag op dag.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bart De Roover, eerder al aan de slag als trainer van Cappellen, pakt die functie volgend seizoen weer op.
FOTO DICK DEMEY Bart De Roover, eerder al aan de slag als trainer van Cappellen, pakt die functie volgend seizoen weer op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium