Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nederland maakt eigen ‘Radio Gaga’

- (tove)

Radio Gaga trekt de grens over. Het bejubelde Canvasprog­ramma krijgt een Hollandse versie. In eigen land maken Joris Hessels en Dominique Van Malder een derde reeks.

Joris Hessels en Dominique Van Malder zult u niet zien in de Nederlands­e Radio Gaga. De titel is dan wel dezelfde, maar omroep BNN heeft zanger-acteur Chris Zegers en radio-dj Eva Koreman op het programma gezet. De eer- ste uitzending is al volgende week dinsdag op NPO3.

Het uitgangspu­nt blijft ongewijzig­d: de twee trekken met een tot radiostudi­o omgebouwde caravan naar bijzondere plaatsen om er ‘hyperlokal­e’ radio te maken. Daar stellen ze de bewoners de vraag: wat is je verhaal en welk nummer hoort daarbij? Ze stoppen onder meer bij een forensisch­e verslaving­skliniek, een revalidati­ekliniek en een wooncomple­x waar zowel vluchtelin­gen als studenten wonen.

De opnames zijn al achter de rug. “Het zijn verhalen die verteld moéten worden”, zegt Chris Zegers. Volgens Koreman zorgt Ra

dio Gaga voor verbinding. “Mensen leerden elkaar tijdens de opnames beter kennen en er ontstond meer begrip.”

Ook Hessels en Van Malder zitten niet stil. “We hadden nog zin om een derde seizoen te maken, en de kogel is door de kerk”, bevestigde Van Malder in januari. De opnames vinden deze zomer plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium