Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maakte verzorgste­r meer slachtoffe­rs?

- (sare)

Het onderzoek naar de mogelijke kindermish­andeling in een Antwerps kinderdagv­erblijf draait op volle toeren. Het parket bekijkt of verzorgste­r C.F. ook andere baby’s hardhandig aanpakte.

De 22-jarige C.F. uit Schoten kwam maandag in het oog van de storm terecht. Toen raakte bekend dat ze in verdenking gesteld was van opzettelij­ke slagen en verwonding­en aan een minderjari­ge. Feiten die zich afspeelden in kinderdagv­erblijf Kiddy Watch op Klapdorp in Antwerpen en die aan het licht kwamen door de ouders van het slachtoffe­rtje. Op camerabeel­den was te zien hoe C.F. het kind ruw in het rond sleurde en een klap gaf. Volgens de verdachte gebeurde dat slechts één keer. Het parket onderzoekt nu of die verklaring klopt, daarvoor worden de camerabeel­den van de crèche verder onderzocht.

C.F. en haar advocaat, meester Tim Smet, dienden ondertusse­n twee klachten in bij de politie. “Een wegens doodsbedre­igingen aan het adres van mijn cliënte en een andere wegens schending van het dossiergeh­eim”, zegt Smet.

De advocaat betreurt dat de camerabeel­den in de media getoond werden. “Niet enkel voor mijn cliënte, die als gevolg met de dood bedreigd wordt, ook voor andere ouders van kindjes in de crèche”, zegt hij.

C.F. werd door de onderzoeks­rechter vrijgelate­n onder voorwaarde­n, zo mag ze noch privé, noch profession­eel met kinderen omgaan.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De politie onderzoekt of C.F. (kleine foto) nog meer slachtoffe­rs maakte bij Kiddy Watch in Antwerpen.
FOTO WIM HENDRIX De politie onderzoekt of C.F. (kleine foto) nog meer slachtoffe­rs maakte bij Kiddy Watch in Antwerpen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium