Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meerderhei­d niet op één lijn over afschaffin­g ecocheques

-

De meerderhei­dspartijen zitten nog niet op dezelfde lijn over de afschaffin­g van de ecocheques. De Kamercommi­ssie Sociale Zaken besliste daarom de stemming over het voorstel en amendement­en dinsdag uit te stellen.

De vier meerderhei­dspartijen (N-VA, MR, CD&V en Open Vld) schreven maanden geleden al een wetsvoorst­el om de papieren ecocheques af te schaffen en om te zetten in een nettovergo­eding. Twee adviezen van de Raad van State later zit het kwartet niet langer op één lijn. Dat bleek dinsdag in de bevoegde Kamercommi­ssie.

MR en CD&V dienden een amendement in om de papieren cheques vanaf 1 januari 2018 af te schaffen en over te schakelen op elektronis­che cheques. De Franstalig­e liberalen en Vlaamse christende­mocraten koppelen daaraan een resolutie om de lijst van pro- ducten en verkooppun­ten uit te breiden waar de cheque kan worden gebruikt.

Voor Egbert Lachaert (Open Vld) moet de volledige afschaffin­g er nog steeds komen, weliswaar niet vanaf 2018, maar vanaf 2019. Zijn partij zal het punt meenemen naar de superminis­ter- raad van 8 juni over Werk en Economie.

N-VA, tot slot, wil in een eerste fase naar elektronis­che cheques overstappe­n, maar wel gekoppeld aan een beslissing om op een latere datum de volledige afschaffin­g te laten ingaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium