Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Bruyne loodst City naar zege

-

Er is één speler die er ooit in geslaagd is om zestien assists in één seizoen Premier League-voetbal uit te delen voor Manchester City: Kevin De Bruyne. De Rode Duivel was gisteren opnieuw de grote man bij The Citizens. In drie minuten zorgde hij met een assist – voor Gabriel Jesus – en een doelpunt voor een geruststel­lende 2-0-voorsprong tegen West Bromwich Albion, waar Nacer Chadli de volledige match speelde. Yaya Touré zorgde na rust voor de 3-0. Het werd uiteindeli­jk nog 3-1. Vincent Kompany speelde de hele match bij The Citizens, die weer over Liverpool naar de derde plaats en het rechtstree­kse ticket voor de Champions League springen. Arsenal won met 2-0 van nummer laatst Sunderland en maakt nog kans op de vierde plaats die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Neeskens Kebano en Denis Odoi verloren met Fulham met 1-0 van Reading en zullen niet promoveren naar de Premier League.( gma)

Genk: “25 miljoen winst.” Drie kandidaten zijn bij Genk verkozen om de volgende zes jaar deel uit te maken van de raad van bestuur: Herbert Houben, Peter Croonen en Mathieu Cilissen. Dit drietal zal ook uitmaken wie dan het ambt van voorzitter zal uitoefenen, dat werd gisteren nog niet beslist. Houben had gisteren goed nieuws te melden. “Genk heeft een nettowinst gemaakt van 25 miljoen euro. Dit is ons op één na beste resultaat. Daar zijn we erg blij mee.” Sportief minder nieuws: Leandro Trossard, die door een lichte spierbless­ure al twee weken rust achter de rug heeft, moest opnieuw trekkebene­nd naar de kant. Een dijblessur­e, nu aan het andere been. De kans is groot dat het om een spierscheu­r gaat. Zijn seizoen zit er dan definitief op. (mg)

Lokeren: Ofkir vier maanden out. Mohamed Ofkir liep vorige week op training een scheur op in het kraakbeenk­apsel van de schouder. De Noorse flankaanva­ller wordt aanstaande donderdag geopereerd en moet vier maanden revalidere­n. Mijat Maric (dij) en Branislav Ninaj (dij) raken niet fit voor de wedstrijd van vanavond. Doelman Copa is fit, maar zit niet in de selectie.( whb)

Trezeguet al weg bij Moeskroen. Nu Moeskroen is uitgeteld in Play-off 2, neemt het meteen afscheid van Anderlecht-huurling Mahmoud Hassan Trezeguet (22). De Egyptenaar, die goed was voor 7 goals en 5 assists, doet dus niet meer mee in de matchen tegen Eupen en Kortrijk..( jug)

Romelu Lukaku( 24), Eden Hazard

(26) en Jan Vertonghen (30) zijn drie van de acht genomineer­den voor de titel Speler van het Jaar in de Premier League.( gma)

John Bostock (25, ex-Antwerp en OHL) is als speler van Lens verkozen tot Speler van het Jaar in Ligue 2.( gma)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium