Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Karel en Birger openen op 7 juni in Antwerpse Mercado

- (tdl)

Karel en Birger, de winnaars van Mijn Popupresta­urant, breien over drie weken een vervolg aan hun succesvoll­e barbecuere­staurant TJOP’S. Vanaf 7 juni staan ze op de overdekte voedselmar­kt Mercado, op de Antwerpse Groenplaat­s.

Naast een cheque van 57.000 euro hielden politie-inspecteur Karel Knockaert en psychiatri­sch verpleegku­ndige Birger Allary nog iets anders over aan de eindwinst in het VTM-programma: de winnaar kreeg een aantal vierkante meters op de Mercado, de overdekte voedselmar­kt in het oude postgebouw aan de Groenplaat­s. Vanaf 7 juni gaan Karel en Birger daar van start, met onder meer hun wraps en hamburgers van langzaam gegaard varkensvle­es.

Karel en Birger bemannen hun stand met personeels­leden van TJOP’S die hen tijdens Mijn Popupresta­urant in Antwerpen en Blankenber­ge bijstonden. De Mercado is elke week van woensdag tot zondag open. Samen zullen Karel en Birger er niet elke dag te vinden zijn, maar de ambitie is wel dat elke dag minstens een van beiden op post is. Naast de Mercado zal het duo ook een foodtruck bemannen. Die moet klaar zijn bij de start van de zomervakan­tie, mogelijk iets vroeger. Rock Werchter wordt een van de eerste haltes. “Het zal heel druk worden, en ook na de zomer hebben we nog boekingen, tot in de winter.”

Toch gaat Karel deze zomer nog een aantal dagen aan de slag bij de politie van Oostende. “Ik heb met de korpschef gespro- ken en tijdens de zomer kunnen ze mij echt gebruiken. Ik kan dat onmogelijk weigeren na de loopbaanon­derbreking die ik voor Mijn Pop-uprestaura­nt gekregen heb.”

Vanaf september zullen Karel en Birger dan nog enkel met barbecue bezig zijn. “In mijn geval betekent dat verlof zonder wedde”, zegt Karel. “Ik kan mijn werk bij de politie op die manier tot vijf jaar opschorten.”

 ?? FOTO VTM ?? Birger en Karel: “Het gaat heel druk worden, we hebben nog boekingen tot volgende winter.”
FOTO VTM Birger en Karel: “Het gaat heel druk worden, we hebben nog boekingen tot volgende winter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium