Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Mishandeli­ng in crèche

Afschuweli­jk wat verzorgste­r C.F. het kindje uit haar crèche aandoet. Hoe is zij ooit door de selectiepr­ocedure geraakt? En persoonlij­ke problemen? Die hebben we allemaal al eens, maar kan dat een reden zijn om zwakkeren – in dit geval een baby – te mishandele­n? Al goed dat er camera’s hingen en de bewijzen hard zijn, anders kon ze misschien ook nog zo laf zijn de feiten te ontkennen. En dat de verdedigen­de advocaat boos is vanwege de gelekte beelden ... tja, privacy telt in zo’n geval naar mijn mening niet meer!

R. BAERT, RANST

Bosuilstad­ion

Mijnheer Hubert Buysse uit Deinze geeft zijn mening over het feit dat Antwerpen eindelijk maar eens één stadion zou moeten hebben waar twee ploegen samen zouden spelen (GvA 16/05, blz.

23). Hij heeft het over enkele fanatieke “supporters” die alles zouden tegenhoude­n. Ik ben zelf supporter van R. Antwerp FC en ook fanatiek, maar op een gezonde, civiele manier. Als u een rondvraag zou doen bij Antwerpsup­porters, groot en klein, zal 90 % of zelfs meer in het Bosuilstad­ion willen blijven in plaats van te verhuizen. Antwerp hoort thuis op de Bosuil, het stadion staat er al sinds 1922. Toen was alles errond een open vlakte. Nu is het volgebouwd. Mensen die er komen wonen, wéten dat het om de veertien dagen voetbal is. Dus wat is het probleem? Het lijkt wel hetzelfde verhaal als dat van de luchthaven in Zaventem en de geluidsnor­men ...

G. BREDA, ANTWERPEN

Contraprod­uctieve vakbondsac­ties

Maersk besliste onlangs om twee van de vier scheepslij­nen naar Antwerpen te schrappen. De recente vakbondsac­ties van de loodsen speelden hierbij een grote rol. Hierdoor is Antwerpen en Vlaanderen een belangrijk­e aanvoerlij­n voor vracht, containers en logistiek kwijtgespe­eld. Honderden plaatsen voor werkgelege­nheid in de haven en Vlaanderen zijn definitief verloren gegaan. Dankzij de kortzichti­gheid van de vakbonden en loodsen, die enkel denken aan hun eigen gewin.

D.M., EDEGEM

Dodelijk ongeval Kasterlee

In verband met het dramatisch­e ongeval in Kasterlee deze bedenking: op de plaats van het ongeval steken, zeker bij mooi lenteweer, dagelijks honderden fietsers de drukke noord-zuidverbin­ding over. In Postel ligt een ecoduct over de E34 om de levens van hazen en reeën te sparen ... Hoeveel miljoenen heeft dat ook weer gekost? Of beter: hoeveel levensgeva­arlijke oversteekp­laatsen voor fietsers had men met dit geld kunnen beveiligen?

BERT GEUDENS, VORSELAAR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium