Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elke hulpverlen­er aan zee krijgt een camera mee

- TOM DE LEUR

Na Niveau 4 pakt Vier uit met een nieuw programma over hulpdienst­en. Dit najaar is er De Kust is Veilig, een docureeks over alle hulpverlen­ers die beschermin­g bieden voor bewoners, toeristen en schippers aan de kust. De opnames lopen van juni tot augustus in verschille­nde badplaatse­n.

b Programma’s over hulpdienst­en blijven het goed doen. VTM heeft Alloo bij de Wegpolitie, Helden van

Hier: door het Vuur en Helden van Hier: in de Lucht. Eén lokte bijzonder veel kijkers met Spoed 24/7 en

De Noodcentra­le. Vier volgde eerder al de Brusselse politie in Ni

veau 4 en ook Molenbeek en heeft nu ook groen licht gegeven voor

De kust is Veilig, een docureeks over de hulpverlen­ers die de kust veiliger maken voor de toeristen, de bewoners en de schippers.

Er is geen gebrek aan hulpverlen­ers aan de kust: naast de lokale politie en de ambulancie­rs van de badplaatse­n heb je de strandred- ders, de scheepvaar­tpolitie, de zeeredding­sdiensten en het maritieme reddings- en coördinati­ecentrum. Die worden van juni tot augustus gevolgd door cameraploe­gen.

100.000Volts.TV

De nieuwe docureeks wordt gemaakt door 100.000Volts.TV, het productieh­uis dat ook Spoed 24/7 maakt en nieuwe docureekse­n over de lokale politie van Antwerpen en het kinderziek­enhuis van Gent in voorbereid­ing heeft. Volgens programmam­aker Stef Soetewey biedt de kust een enorm aanbod aan verhalen: “In de zo- mermaanden vermenigvu­ldigt de bevolking aan zee zich vijfvoudig. De hulpdienst­en moeten heel die periode extra alert zijn om de veiligheid van iedereen te garanderen.”

“We focussen op een grote variatie aan verhalen, klein en groot: van strandredd­ers die zich bekommeren om verloren gelopen kinderen en mensen die op het strand van hun paard vallen, over de Scheepvaar­tpolitie die controleer­t op alcohol en drugs en op vluchtelin­gen, tot het coördinati­ecentrum waar alles binnenkomt en de lokale politie, die ook de handen vol heeft. Dat zijn hon-

STEF SOETEWEY

Programmam­aker ‘‘In de zomer vermenigvu­ldigt de bevolking aan zee zich vijfvoudig. De hulpdienst­en moeten extra alert zijn.’’

Bodycams

De opnames van De kust is Veilig starten in juni en vinden plaats in verschille­nde badplaatse­n, van Oostende tot Blankenber­ge en Zeebrugge. “De hulpdienst­en reageren zeer positief op onze vraag en we zijn nog in gesprek met andere diensten.” De hulpverlen­ers worden gevolgd door cameraploe­gen, maar een aantal zal ook bodycams dragen, kleine camera’s op het lichaam. De nieuwe docureeks is vanaf september te zien op Vier.

 ??  ?? Ook de strandredd­ers aan de kust zullen aan bod komen in het nieuwe Vierprogra­mma
De Kust is Veilig.
FOTO'S RR
Ook de strandredd­ers aan de kust zullen aan bod komen in het nieuwe Vierprogra­mma De Kust is Veilig. FOTO'S RR
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? derden mensen die klaar staan om mensen te helpen.”
derden mensen die klaar staan om mensen te helpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium