Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chris Van Tongelen en zijn ex maken samen musical ‘Roodkapje’

- (jr)

Chris Van Tongelen en Brigitte Derks (de moeder van Ian Thomas) zijn sinds kort officieel gescheiden, maar toch zetten ze samen hun schouders onder Roodkapje, een nieuwe musical die dit najaar in première gaat. K3 Zoekt K3finalist­e Lauren De Ruyck (21) speelt de hoofdrol.

“Sommige mensen zullen hun wenkbrauwe­n fronsen dat wij nog kunnen samenwerke­n zonder vechtend over de grond te rollen, maar dat gaat zelfs heel goed”, zegt Van Tongelen. “En niet alleen via e-mail of de telefoon. Wij zitten uren samen aan tafel, want ik schrijf samen met Paul Vermeulen de muziek voor de musical, en Brigitte de teksten. We komen echt nog goed overeen.”

Brigitte Derks beaamt dat. “Dat we niet meer samenleven, wil niet zeggen dat we niet meer kunnen samenwerke­n. Het voordeel is dat we elkaar door en door kennen. We zijn ruim vijftien jaar samengewee­st en we hebben een prachtig kind samen, het zou raar zijn om te doen alsof die periode er nooit geweest is. Het is nu de kunst om onze relatie een andere vorm te geven. Dat hangt gewoon van je ‘mind set’ af. Met de papa van Ian (de Vlaamse acteur Frank Hoelen, red.) heb ik ook nog altijd een heel goede band.”

De hoofdrol in Roodkapje gaat naar Lauren De Ruyck, het meisje dat nipt de finale van K3 zoekt K3 verloor van Marthe. “Als ik geen K3-meisje word, stap ik uit de showbizz”, voorspelde ze toen, waarna ze twee jaar van de radar verdween. “Ik had er nood aan even afstand te nemen van de showbizzwe­reld en weer te gaan studeren, zegt ze nu. “Ik kies alleen nog maar projecten die ik echt leuk vind.” Roodkapje, de Sprookjesm­usical, vanaf de herfstvaka­ntie in Stadsschou­wburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent. www.musichall.be

 ?? FOTO RR ?? Lauren De Ruyck, geflankeer­d door Brigitte Derks en Chris Van Tongelen.
FOTO RR Lauren De Ruyck, geflankeer­d door Brigitte Derks en Chris Van Tongelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium