Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dumoulin moet g evlogen hebben”

- (hc)

Nairo Quintana en Vincenzo Nibali draaiden er in Montefalco niet omheen. “Na vandaag is Tom Dumoulin dé grootste rivaal op de eindzege.”

De Nederlande­r staat natuurlijk nog voor een massa cols, maar toch. “In de wetenschap dat de Giro eindigt met een vlakke tijdrit die in zijn voordeel is…”

De onttroonde Colombiaan­se leider Quintana maakte zijn zin niet af, maar het was duidelijk dat hij deze uppercut niet had zien aankomen. “Ik vond van mezelf dat ik goede benen had. Sneller kon ik echt niet. Ik had verwacht minder tijd te verliezen, maar Dumoulin moet gevlogen hebben. Hij is nu eenmaal ook een specialist. Op Blockhaus zondag vond ik ook al dat hij goed klom.”

Met een achterstan­d van 2’23” voert Quintana een kwartet kandidaat-eindwinnaa­rs aan die binnen een zakdoek van 24 seconden liggen, onder wie Pinot, die verwacht had gisteren slag te leveren met de Vliegende Hollander. “Ik had simpelweg geen goede dag. Na een rustdag heb ik twee opties: goed of slecht, het werd een slechte.

Nibali blijft vijfde. Zij het nu al op 2’47” van de Nederlande­r. Toch was de tweevoudig­e Girowinnaa­r niet ontevreden, want hij liep 46 seconden in op Quintana. “Mijn wattagemet­er interferee­rde met de Rai-motor die me volgde. Waardoor ik aangewezen was op mijn gevoel en op de cadans die mijn coach Paolo Slongo uit de volgauto aangaf. Het wordt niet zo gemakkelij­k om Dumoulin uit het roze te rijden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium