Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veel triester dan dit wordt het niet

-

Allemaal geestig. Met viltstift een meisjesnaa­m op je borstkas krabbelen en dan maar hopen dat de jongedame in kwestie met je uit wil. De romanticus Victor Campenaert­s heeft er gisteren zonder twijfel de internatio­nale pers mee gehaald. Maar al dat sentimente­el exhibition­isme leidde wel af van de essentie. En die is dat de renner Campenaert­s gisteren een in en intrieste dag beleefde. Campenaert­s is Belgisch kampioen en viceEurope­es kampioen tijdrijden. Gisteren trof hij in de Giro een tijdrit om bij weg te dromen. Ideale lengte, ideaal parcours voor hem. Had hij kunnen winnen? Natuurlijk niet. Ook hij zou weggeblaze­n zijn door de stormwind genaamd Dumoulin. Maar een verdienste­lijke ereplaats? Dat zeker. En sowieso zal Campenaert­s niet snel meer zo’n mooie kans krijgen om zich in zijn favoriete discipline op zo’n perfect parcours te meten met de beste ronderenne­rs. Dat was hem vooraf ook beloofd door zijn bazen. Tot tweemaal hebben we het Campenaert­s horen verklaren. Eerst in de winter, nadien aan de start van de Brabantse Pijl. Geen probleem dat hij moest knechten voor Kruijswijk in de Giro, zolang hij van zijn ploeg maar vrij zijn kans mocht gaan in zijn tijdritten. Tot de Giro vorige week van start ging in Sardinië en Campenaert­s plots een heel andere boodschap kreeg: niks eigen kans gaan, sparen moest hij zich, allemaal in functie van kopman Kruijswijk.

Het resultaat kent u intussen: 182ste in de rituitslag, een gemiddelde van 38,8 kilometer per uur, op net geen elf minuten van Dumoulin.

Campenaert­s heeft netjes gedaan wat zijn ploeg hem vroeg. Had hij gewild, hij had elke toeschouwe­r aan de kant eigenhandi­g kunnen groeten. Zozeer heeft hij zich gespaard. Maar in zijn binnenste moeten de cijfers hem gruwelijk veel pijn doen. Volbloed tijdrijder zijn en je dan, in opdracht van je eigen ploeg, zo naar huis moeten laten rijden. Veel triester wordt het niet.

Niet dat u dat uit de mond van Campenaert­s zal horen: te loyaal, ook dat nog. Maar wees niet verbaasd dat die woordbreuk op termijn sporen nalaat. Straks loopt het contract van Campenaert­s bij LottoNLJum­bo af. Hijzelf liet altijd weten dat hij best wilde blijven, maar na gisteren zal hij de uitgebreid­e belangstel­ling van anderen ploegen vast ernstiger nemen.

En gelijk heeft hij. Geen wonder dat hij Carlien gisteren verzocht zijn hart te verwarmen. Hij was eraan toe. LottoNLJum­bo heeft fameus op dat hart getrapt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium