Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is nog genoeg om voor te spelen”

- HUGO FRET

Galatime vanavond op het Kiel! Kersvers kampioen Beerschot Wilrijk krijgt het bezoek van Dessel Sport, de ploeg die dit seizoen het langst weerwerk bood in de titelstrij­d en vorige zaterdag op eigen volk nog pijnlijk moest toekijken hoe paarswit de titel pakte.

“Nee, we hebben sindsdien niet alleen maar gefeest”, lacht Arjan Swinkels. “Ondertusse­n hebben we toch ook alweer getraind. Al merk je uiteraard dat de grootste spanning weg is. Dat is wel even wennen, maar er zijn nog redenen genoeg om er ook de drie resterende wedstrijde­n vol voor te blijven gaan. Kampioen of niet, als sportmens wil je toch altijd winnen. We hebben nu onze eer als kampioen te verdedigen, we hebben verplichti­ngen tegenover onze supporters en we willen die unieke statistiek­en, die we nu hebben staan, niet verloren laten gaan. We gaan er in de resterende matchen niet met onze pet naar gooien.”

Vanavond komt Dessel op bezoek. Toch een sterke tegenstand­er, dat bleek zaterdag nog maar eens. Het werd jullie in de titelmatch knap lastig gemaakt.

“Vooral op stilstaand­e fasen bleken ze heel gevaarlijk. We maakten te veel onnodige fouten, waardoor wij ze zelf aan kansen hielpen. Dat moet vanavond beter. Weet je wat ik echt straf vind van ons: dat we na zo’n sterk seizoen ook nog eens de kracht vonden om ook in de play-offs driemaal op rij te winnen en zo de klus zo snel te klaren. Dat is niet vanzelfspr­ekend en bewijst dat we die titel echt dubbel en dik verdienen.”

Je hebt dus geen spijt van je keuze voor Beerschot Wilrijk. Want laat ons eerlijk zijn: het was vorige zomer toch een serieuze stap terug.

“Maar dat deed ik, omdat ik geloofde in het project Beerschot Wilrijk. Het seizoen verliep volgens het ideale droomscena­rio. Al ben ik toch blij dat ik volgend seizoen weer een stap hoger kan spelen, dat was toch een must.”

En nu nog twee weken alles geven en dan een welverdien­de vakantie?

“Goh, ja, daar kijk ik toch naar uit. Het was een lang en druk seizoen, zowel sportief als privé. We hebben veel getraind en naast veld ben ik ook nog een getrouwd en verhuisd. Het is tijd voor een beetje rust. Met het gezinnetje trekken we er voor een tweetal weken tussenuit. Tijd dus om even terug te kijken, alles rustig te laten bezinken en weer energie op te doen voor volgend seizoen.”

Ploegnieuw­s: coach Marc Brys werd in de nacht van maandag op dinsdag in het ziekenhuis opgenomen met een zware longontste­king. Hij moet daar al zeker twee dagen ter observatie blijven. Zijn taken worden overgenome­n door assistente­n Issame Charai, Marc Noë en Bram Verbist. Op Boulaouali na is iedereen beschikbaa­r.

Kern: Clepkens, Steelant, Pereira, François, De Maeyer, Prychynenk­o, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Thompson, Pietermaat, Geudens, Ragolle, De Beule, Schaessens, Maes, Messoudi, Losada, Ruytinx, Placca, Vermeiren en Rusu.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Arjan Swinkels. Na een lang seizoen snakt de Nederlande­r toch naar een beetje rust. “Maar eerst nog drie matchen alles geven.”
FOTO TOM GOYVAERTS Arjan Swinkels. Na een lang seizoen snakt de Nederlande­r toch naar een beetje rust. “Maar eerst nog drie matchen alles geven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium