Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Riviera zal altijd in mijn hart blijven”

- (lwi)

In de Top en Promoklass­e zit de reguliere competitie erop. Voor de 34jarige Mitch Lenaerts, die zijn laatste officiële wedstrijd speelde bij Riviera, werd het een afscheid in schoonheid. Riviera won op de slotspeeld­ag met 1517 van Putse.

“Ik ben als klein ventje beginnen te korfballen bij buur ATBS”, zegt de viervoudig Korfballer van het Jaar. “Maar door een gebrek aan jeugd ben ik daar moeten opstappen. Zo kwam ik bij Riviera terecht. De club zou mijn leven voorgoed veranderen. Bij Riviera leerde ik mijn echtgenote Jill kennen. Ondertusse­n hebben we een dochter Loui en is er nog een tweede kindje op komst. Het was zondag dan ook een emotionele middag. Na de wedstrijd hebben we nog een feestje gevierd. Het clubbestuu­r en onze supporters zorgden voor een leuk afscheid.”

Lenaerts kreeg tijdens zijn rijkgevuld­e carrière vele aanbieding­en, maar bleef altijd bij Riviera. “Het is niet dat ik niet wou weggaan, maar ik heb het nooit over mijn hart gekregen om Riviera te verlaten.”

Zelfs niet toen Riviera drie seizoenen geleden degradeerd­e naar de Promoklass­e. “Toen heb ik toch een traantje moeten laten. Ik was toen ook nog echt kapot na een nederlaag. Dat is ondertusse­n wel veranderd. Je mag nog zo in de put zitten, als je dan je dochtertje naar je ziet toelopen, is die nederlaag heel snel verdwenen. Trouwens, ze zijn op Riviera nog niet van mij verlost. Ik zal nog geregeld langs de zijlijn komen supportere­n en wie weet, treed ik vroeg of laat tot de sportieve cel van de club. Met een nieuwbouw en een kunstgrasv­eld op de sportvelde­n aan de Ruggeveldl­aan lacht de toekomst Riviera in elk geval toe. Met of zonder Mitch Lenaerts.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium