Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jeugdspele­rs inpassen en werk maken van promotie”

- (wp)

Na zijn ontslag bij Antwerp trok trainer Johan Lauryssen even naar Bocholt, maar gisteren werd hij door het bestuur van ‘s Gravenweze­lSchilde voorgestel­d als nieuwe trainer.

De opdracht van Steve Van Giel eindigde zondag bij 's Gravenweze­l-Schilde. Voorzitter Karl Garmyn trok Johan Lauryssen aan om een langetermi­jnproject te realiseren: “Ons doel is om een stabiele eersteprov­incialer te worden met zo veel mogelijk inbreng van eigen jeugdspele­rs. Het is een project dat over verschille­nde jaren loopt.”

Johan Lauryssen staat volledig achter die visie: “Ik werd gevraagd om dat project te realiseren en daar waren we het snel over eens. Ik vind het een ambitieus project waar ik me volledig op zal toeleggen. Het inpassen van jeugdspele­rs en werk maken van een promotie naar eerste provincial­e worden mijn opdrachten.”

“Dat ik in tweede provincial­e start, maakt me niet uit, want het zorgt weer voor wat rust in mijn leven. De oefenvelde­n liggen dicht bij mijn woonst en ik kan terug naar school om les te geven. Qua afstand is dit echt top. Bovendien zag ik de ploeg in de eindronde spelen. Ook in de gerealisee­rde transfers kan ik me volledig vinden.”

De ambitie is dus duidelijk: promotie naar eerste provincial­e. “De club was er dit jaar al dicht bij. We gaan het volgend seizoen gewoon opnieuw proberen.”

Sportief manager Alex Verveckken verlaat de club, hij gaat bij Beerschot Wilrijk aan de slag. Hij wordt op die post vervangen door Jan Eyskens, die van Antonia overkomt. Gewezen speler Wim De Hoon wordt hulptraine­r, Patrick Van Camp blijft keeperstra­iner.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium