Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen een prijs pakken”

- MARCEL BERNAERTS

De ambitie is duidelijk groot bij FT Antwerpen. Na een jaar zonder prijs willen de Sinjoren volgend seizoen opnieuw een rol van betekenis spelen. Daarvoor rekent het onder meer op de terugkeer van voormalige sterkhoude­rs Ahmed Sababti en Aziz Hitou.

Heren, vanwaar jullie terugkeer naar het oude nest? Ahmed (Sababti, red.) speelde opnieuw kampioen bij HalleGooik, en ook Aziz (Hitou, red.) maakt in Nederland nog kans op de titel. Weinig reden om te vertrekken, lijkt ons? Ahmed Sababti: “Staf (Verbeeck, manager bij FT Antwerpen, red.) belde me enkele weken geleden met de melding dat Antwerpen er alles aan wou doen om alle spelers die de voorbije seizoenen vertrokken opnieuw naar Antwerpen te halen. Ze wilden de huidige kern uitbreiden, en dat liefst met jongens die de voorbije seizoenen hun waarde hadden getoond bij de club. Het bestuur toonde ook de nodige ambitie om een competitie­f team bij elkaar te brengen. De keuze om terug te keren, was dan ook niet echt moeilijk.”

Aziz Hitou: “Ik kon me meteen vinden in het project dat FT Antwerpen voor ogen had: opnieuw een team samenstell­en dat mee kan doen voor de prijzen. En liefst van al met spelers die het huis kennen. Dat en het feit dat het over en weer rijden naar Amsterdam begon te wegen, hebben me over de streep getrokken.”

Waren jullie dan niet tevre

den bij jullie huidige ploeg?

Ahmed Sababti: “Toch wel. Ik heb twee seizoenen bij Halle-Gooik gespeeld met één uitgesprok­en ambitie: prijzen pakken. In die twee jaar wonnen we zes van de acht prijzen. Dan kan je gerust spreken van een geslaagde periode.”

Aziz Hitou: “Ik heb me mijn overstap naar het Nederlands­e ‘t Knooppunt niet beklaagd en ben de club nog altijd dankbaar voor die geboden kans. We misten nipt de beker

(Hitou en co verloren na het nemen

van strafschop­pen, red.) en zijn nog volop in strijd om de titel.”

Maar toch was de lokroep te groot. Wat verwachten jullie van volgend seizoen? Hopen jullie met het nieuwe Antwerpen opnieuw gensters slaan?

Ahmed Sababti: “Met dit Antwerpen moeten we meedoen voor de prijzen. Die ambitie moeten we durven uit te spreken. Natuurlijk is dat makkelijke­r gezegd dan gedaan, maar met de kwaliteite­n en de ervaring volgend seizoen, moet dat kunnen. Liever hoog mikken en op je bek gaan, dan tevreden zijn met een kleurloos seizoen.”

Aziz Hitou: “Drie seizoenen geleden waren we al dicht bij de titel (Antwerpen sneuvelde toen op amper 25 seconden van het einde tegen

Halle-Gooik, red.). Nu hebben we een team dat kwalitatie­f sterker is. Op elke positie gaan we een van de beste spelers van België hebben staan. Als Antwerpena­ar ga ik dan ook niet ontkennen dat een van de hoofdprijz­en volgend seizoen - beker of titel - het doel moet zijn. Ik heb ook het gevoel dat onze supporters, die het gewoon zijn om voor de prijzen te spelen, dit seizoen wat op hun honger zijn blijven zitten. Het bestuur heeft dat aangevoeld en daar schitteren­d op geanticipe­erd. Het is aan ons om die mensen niet teleur te stellen.”

 ?? FOTO'S SMB ?? Ahmed Sababti (links, nog in de kleuren van HalleGooik) en Aziz Hitou. Doen de helden van weleer FT Antwerpen volgend seizoen weer aanknopen met de successen van vroeger?
FOTO'S SMB Ahmed Sababti (links, nog in de kleuren van HalleGooik) en Aziz Hitou. Doen de helden van weleer FT Antwerpen volgend seizoen weer aanknopen met de successen van vroeger?
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium