Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetballen­d gaan we zeker ons mannetje kunnen staan”

- (jp)

Hove speelt volgend seizoen in derde provincial­e. Tegen Schelle bleek Hove nipt de betere. Een onverwacht­se promotie voor Kurt Van Gysel en co, maar daarom niet minder verdiend.

“Laat ons eerlijk zijn: wij waren de underdog in de finale”, zegt de doelman van Hove. “Met de cijfers die Schelle behaalde in de reguliere competitie, waren zij de grote favoriet voor de promotie. Ook Netezonen, onze eerste tegenstand­er in de eindronde, was op papier sterker dan wij, maar we zijn in geen enkele van de vier wedstrijde­n weggespeel­d. We hebben geleerd van onze uitschakel­ing in de eindronde vorig seizoen en dat heeft ongetwijfe­ld bijgedrage­n tot het winnen nu. Als groep zijn we in elk geval sterker geworden.”

Afgelopen zondag speelden Hove en Schelle 1-1 gelijk. De kwalificat­ie werd eigenlijk vorige week donderdag afgedwonge­n in de heenwedstr­ijd, toen Hove 0-1 ging winnen in Schelle. “Nochtans begon Schelle toen het beste. Ik moest in de openingsfa­se één goede redding uitvoeren. Daarna waren wij beter, scoorden we de 0-1 en troffen we ook nog paal en lat.”

Vertrek van Matthias Verhoeven?

En zo speelt Hove volgend seizoen een reeksje hoger in derde provincial­e. Van Gysel: “Fantastisc­h, toch. Ik heb ook geen schrik voor dat stapje hogerop. We beschikken over een groep die voetballen­d zeker beter is dan de ploeg die bij de vorige promotie meteen degradeerd­e. We hebben niet echt spraakmake­nde transfers gedaan, maar rekenen vooral op enkele jongens die met de reserven kampioen zijn gespeeld. Alleen vooraan moet er nog iets bijkomen. Er zijn geruchten dat Matthias Verhoeven nog zou vertrekken en dat zou betekenen dat onze aanvalslin­ie onthoofd wordt. Hopelijk blijft hij. Mede daardoor is het voorlopig nog moeilijk om in te schatten hoe we volgend seizoen voor de dag zullen komen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Feest bij Hove na de promotie naar derde provincial­e.
FOTO TOM GOYVAERTS Feest bij Hove na de promotie naar derde provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium