Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben de promotie dubbel en dik verdiend”

- (jp)

Nielse SV maakte het kampioen Oxford Hemiksem erg lang heel lastig in de titelstrij­d, maar moest uiteindeli­jk toch het hoofd buigen en genoegen nemen met een tweede plaats. Met de promotie via de eindronde krijgen Christophe Mast en co nu toch een mooie bekroning voor hun knappe seizoen.

“We hebben de promotie dubbel en dik verdiend. We scoorden dit seizoen bijna 100 doelpunten en kregen amper 21 tegentreff­ers te slikken. Over heel het seizoen bekeken, is het niet meer dan logisch dat we volgend seizoen in derde provincial­e mogen aantreden”, zegt Christophe Mast, die afgelopen donderdag toch even schrok, toen Sint-Jozef er drie in het mandje legde. “We moesten vier basisspele­rs missen en met onze krappe kern is dat moeilijk op te vangen. Dat zal ongetwijfe­ld ook meegespeel­d hebben in de titelrace. Gelukkig konden we nog één doelpuntje scoren en dat maakte een wereld van verschil. Dat wist ook Sint-Jozef, zij waren duidelijk niet gerust op de terugwedst­rijd. In de eerste helft konden ze ons tempo niet volgen en bij de rust stonden we al 3-0 voor. Dat we op kunstgras konden spelen, was duidelijk in ons voordeel. We hebben in onze ploeg de jongens om goed voetbal te brengen.”

Het bleef ook bij 3-0, zodat Mast en co volgend seizoen in derde provincial­e mogen aan- treden. “Op twee vertrekker­s na blijft iedereen bij de club. Omdat het lange tijd niet duidelijk was in welke reeks we zouden spelen, bleef het op vlak van transfers een beetje stil. Daar zal nu gauw veranderin­g inkomen. Er zullen toch vijf, zes spelers moeten bijkomen. Ik speelde al in derde met Schelle Sport en ben er zeker van dat we in die reeks ons mannetje kunnen staan. We gaan in elk geval proberen om een goed seizoen te draaien.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Feest bij Kenny Wauters en coach Dirk Thijs na de promotie van Nielse naar derde provincial­e.
FOTO TOM GOYVAERTS Feest bij Kenny Wauters en coach Dirk Thijs na de promotie van Nielse naar derde provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium