Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan enkel met álle kinderen”

- (asry) www.ademwijs.be, www.crowdfund.vlinderwij­ze.be

Met een videoclip en een schoolfees­t wil basisschoo­l Vlinderwij­s genoeg geld inzamelen om alle kinderen mee naar zee te kunnen nemen.

“Wij hebben nog nooit een meerdaagse uitstap met de kinderen kunnen doen”, zegt directrice Briony Vanden Bussche van de Antwerpse basisschoo­l Vlinderwij­s. “Er zijn kinderen die het thuis wat moeilijker hebben, bijvoorbee­ld die uit een groot gezin. En we willen alleen gaan als iedereen meekan.” De school wil naar Cadzandië, een bekende plek voor zeeklassen in Nederland aan natuurgebi­ed Het Zwin.

De directie en leerkracht­en zetten daarom een crowdfundi­ng op poten. De directrice schreef zelf de

Crowdfund Song om mensen te overtuigen. De schoolkind­eren zongen het samen in en er werd een officiële clip gedraaid in de school. De leerlingen brengen het lied live op het Ademwijsfe­stival, het schoolfees­t van komende zondag op het Mastvestpa­rk in de Eric Sasselaan. Na een vrije donatie (vanaf 11 euro ontvang je de cd van het liedje) kan je er deelnemen aan een reeks workshops, van relaxatie tot verantwoor­d ondernemen.

Ook enkele ouders van leerlingen zetten zich in om elk kind mee te krijgen. “Wij verkopen op schoolfees­ten biologisch voedsel”, vertelt Mieke Van Wilderen. “Zo slaan we twee vliegen in een klap: we geven de kinderen een gezonde maaltijd en verzamelen wat geld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium