Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Campenaert­s vraagt voor ogen van wereld een afspraakje en Carlien zegt ‘ja’

Profrenner Victor Campenaert­s vraagt Antwerpse om date tijdens tijdrit

- ANNELIES ROOSE, BRAM VANDECAPEL­LE

Carlien, daten?” Bijna geen enkele wielerfan begreep gisteren waarom Belgisch kampioen Victor Campenaert­s (25) die boodschap op z’n borst liet zien tijdens de tijdrit in de Giro. Maar dat hoefde ook niet, want de boodschap was maar voor één iemand bedoeld: Carlien Cavens (30), die helemaal uit de lucht viel: “Hij had me onlangs gevraagd of we nog eens zouden afspreken, maar ik had nog niet geantwoord.”

b

“Heeft hij dat gedaan? Hoe verzint hij het!” Ze barst in een luide schaterlac­h uit, wanneer we haar bellen met de vraag of ze op het verzoek van Campenaert­s zal ingaan. Carlien Cavens, een 30-jarige Antwerpse, was aan het werk toen de renner met zijn vraag uitpakte, en moest het dus van ons horen.

Zwemleraar

Al viel Carlien nu ook weer niet helemáál uit de lucht. De twee kennen elkaar al zo’n vier jaar. “Victor was mijn zwemleraar in de periode dat ik aan triatlon deed”, vertelt ze. “Intussen ben ik gestopt omdat het te druk werd op het werk, maar we zijn wel nog eens gaan fietsen samen en een keertje iets gaan eten. Hij had me onlangs gevraagd of we nog eens zouden afspreken, maar ik had nog niet geantwoord. Zijn tweede poging is veel te leuk. Zo veel originalit­eit, dat moet beloond worden.”

De renner van Team LottoNL-Jumbo haalde de inspiratie voor zijn romantisch­e ontboezemi­ng bij zijn Nederlands­e ploegmaat Jos van Emden, die drie jaar geleden tijdens de klimtijdri­t van de Giro even afstapte om zijn vriendin langs de weg ten huwelijk te vragen. “De voorbije dagen kwam het aan tafel eens ter sprake, en ik dacht: waarom niet?”, vertelt Campenaert­s. Ik had van de ploeg ook de opdracht gekregen om niet voluit te gaan, dus het moment was ideaal. Volgende week tijdens de slottijdri­t in Milaan mag ik wel voluit gaan, en zal er voor zo’n fo

lieke dus geen tijd zijn. Al moet ik wel zeggen dat het niet eenvoudig was. Ik mocht niet te veel zweten omdat de stift anders zou uitlopen. Ik heb dus speciaal niet opgewarmd.”

“Jeugdige onbezonnen­heid”

Wanneer Victor en Carlien elkaar zullen zien, is nog niet duidelijk, maar vast staat wel dat het ten vroegste voor eind volgende week zal zijn, als de Giro uitgereden is. Intussen benadrukt ploegleide­r Addy Engels dat hij de komende dagen weer volledige focus van zijn renner verwacht. “Het was jeugdige onbezonnen­heid, waarbij hij het respect voor de Belgische driekleur en de sponsornam­en op het shirt even uit het oog is verloren. Maar je weet wat men zegt, hé. Liefde maakt blind.”

 ??  ??
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Carlien Cavens.
FOTO PATRICK DE ROO Carlien Cavens.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Victor Campenaert­s.
FOTO PHOTO NEWS Victor Campenaert­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium