Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toch nog gratis tickets voor Tomorrowla­nd

Werkbezoek voor politici niet verplicht

- (jas)

De provincie Antwerpen organiseer­t werkbezoek­en tijdens Tomorrowla­nd na het protest tegen de gratis tickets voor raadsleden. Nu wordt er dus een werkbezoek aan gekoppeld, al is dat niet verplicht om een gratis ticket te krijgen.

Alle 72 provincier­aadsleden kunnen twee gratis tickets aanvragen om in juli het muziekfest­ival Tomorrowla­nd te bezoeken in het Provinciaa­l Recreatied­omein De Schorre in Boom. De kostprijs, bijna 16.000 euro als alle raadsleden twee tickets aanvragen, wordt afgetrokke­n van de 630.000 euro die organisato­r ID&T jaarlijks betaalt om het festival te organisere­n. “De volledige provincier­aad vormt ook de raad van bestuur van De Schorre in Boom en dus moeten ze de kans krijgen om te kijken hoe het er tijdens Tomorrowla­nd aan toe gaat”, was de argumentat­ie van de provincie.

Dat stuitte op protest bij PVDA. Als alternatie­f had de partij voorgestel­d dat de leden van de raad van bestuur van het Provinciaa­l Recreatied­omein De Schorre een werkbezoek zouden brengen aan het festival om de impact en het verloop ervan beter te kunnen beoordelen. Toch is het werkbezoek niet verplicht en vormt het geen voorwaarde om alsnog gratis tickets te bekomen. “Het werkbezoek gebeurt onder begeleidin­g”, zegt Willem Migom, woordvoerd­er van gedeputeer­de Bruno Peeters. “Als ze willen deelnemen aan het werkbezoek, hebben de raadsleden sowieso een ticket nodig om binnen te geraken. Dat ticket kan voor of na het werkbezoek gebruikt worden om het festival te bezoeken.”

Provincier­aadslid Kris Merckx (PVDA) voelt zich bedrogen. “Dit is een actie om de goodwill van de mensen op te wekken. Gratis tickets voor politici die beslissing­en nemen over het festival is en blijft onethisch.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium