Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zege maar geen finale

Alleen mirakel kan KV Mechelen op slotdag in Playoff 2A nog voorbij SintTruide­n loodsen

-

KV Mechelen kende een uitstekend seizoen, en dat verdiende gisteravon­d champagne, maar het zit er wel degelijk op. KV deed wat het moest doen, maar dat deed pouleleide­r STVV ook. Alleen een zege op Stayen met zes goals verschil levert alsnog een Playoff 2finale op. Dat zal uiteraard niet gebeuren.

“We denken erover na”, zei Yannick Ferrera vorige week, toen we hem vroegen of Jordy Peffer ook eens in de basis kon belanden. Het was niet gelogen: na 95 minuten als invaller was het gisteren zover voor de 20-jarige aanvaller. Waarom ook niet? Verdier en Osaguona staan al sinds februari droog, die laatste verlaat KV straks ook. En kijk: een gokje kan al eens lonen. Wie was het die in de 37e minuut een kansarme match openbrak? Jordy Peffer. Hij zette zelf de combinatie op met Matthys en kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten in de zestien. Wie de jeugd van KV een beetje volgt, weet dat het dan prijs kan zijn. Met zijn mindere linker trapte hij de bal voorbij de bebaarde doelman Sadin.

Jong en Belgisch

Peffer was overigens een van de vier jeugdprodu­cten aan de aftrap – ook Van Cleemput, Cobbaut en Vanlerberg­he speelden. De ploeg kleurde daardoor erg geel-rood. Maar ook erg zwart-geel-rood, met op het centrale duo achterin na – Vitas en Cocalic – enkel Belgen. De selectiepo­litiek van KV werd zo even in de verf gezet.

Voor de 1-0 had KV het wel lastig om openingen te creëren tegen een stug Union. Het bleef aanvankeli­jk bij afstandssc­hoten, maar alleen dat van Rits kon Sadin even verontrust­en. Cobbaut en Vanlerberg­he mikten over. Dan kwamen de bezoekers dichter bij de openingsgo­al. Fixelles zette Vitas in de wind, kwam naar binnen en haalde hard uit, tegen de paal. De bal kwam terug voor zijn voeten, maar dit keer lag Coosemans dwars. De doelman stopte seconden later ook het schot van Aguemon. Dan was Peffer trefzekerd­er, 1-0 bij de rust. Ook op Lierse trouwens, een goal van goudhaantj­e Benson.

Afgekeurde goal

KV begon veel beter aan de tweede helft. Na de nederlaag op Standard zei Ferrera dat zijn spelers in deze laatste Play-off 2-week plezier moesten maken, en dat leken ze even te doen. Vanlerberg­he had de 2-0 meteen aan de voet, op assist van Rits, maar mikte net naast. Tien minuten later was de belofte-internatio­nal er opnieuw dicht bij, dit keer ging zijn schot voorlangs. Rits vond wel de weg naar doel, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands.

Nadat bij Union sterkhoude­r Rajsel al naar de kant was – hij maakt zich op voor een transfer (naar Oostende?) – ging ook Ferrera aan het wisselen. Jaadi kwam erop voor doelpunten­maker Peffer, Verdier voor El Messaoudi. Die laatste wissel, een aanvallend­e, bleek wel nodig. Want intussen had STVV zijn achterstan­d helemaal goedgemaak­t op Lierse, stond het 1-2 voor. Wat KV dus nodig had, waren goals, zo veel mogelijk goals. Het doelsaldo is immers ruim in het voordeel van de Limburgers.

Mooi applaus

KV bleef aanvallen en sporadisch kreeg het kansen. Rits nam een hoge bal goed aan en knalde prima met links, maar tegen de paal. Matthys kopte een voorzet van Jaadi vervolgens nipt over. Er viel nog een goal, maar weer op het Lisp. STVV maakte er 1-3 van. Dat wil zeggen dat KV vrijdag op Stayen met zes goals verschil moet gaan winnen. Dat zal natuurlijk niet gebeuren. Het schitteren­de seizoen van Ferrera en zijn mannen wordt niet bekroond met een finaleplaa­ts in Play-off 2. Ze deden gisteren wat ze moesten doen, maar de concurrent­ie ook. Het applaus van de fans na afloop – niet alleen voor de late vrijschop van Vitas op de paal – was wel mooi, en terecht.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium