Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De wil is er nog, maar de tank is leeg”

-

Terwijl SintTruide­n zich gisteren op een nagenoeg leeg Lisp zo goed als verzekerde van groepswins­t in poule A van Playoff 2, maakte Manuel Benson van de gelegenhei­d gebruik om zijn CV verder op te smukken met een ware beauty.

Iets meer dan een halfuur was het gezapig gestarte onderonsje ver toen het jonge goudhaantj­e van Lierse iets heerlijks uit de sloffen toverde. Toegegeven, de kleine dribbelkon­t van de Pallieters kreeg aardig wat vrijheid van zijn Truiense waakhonden, maar de manier waarop Benson met een fraaie streep van buiten de grote rechthoek het leer via de paal in de verste hoek joeg kreeg zonder meer het etiket beauty opgekleefd.

“Een mooie goal, ja”, glunderde Benson. “Ik sneed naar binnen en had geen andere keuze dan te trappen. Net als tegen Standard vloog de bal lekker in doel. Of het stilaan mijn handelsmer­k is? Ach, zolang het blijft duren, maakt het mijn zaak niet.”

Eén ding staat vast: Manuel Benson heeft zich doen opmerken in Play-off 2 en dat zal de transferho­nger alleen maar voeden.

“Kijk, deze nacompetit­ie was een ideale gelegenhei­d voor alle spelers om zich in het uitstalraa­m te voetballen”, bekent hij. “Voor mij is dat niet anders. Ik heb geprobeerd om mijn kansen optimaal te benutten. We zullen wel zien wat de toekomst brengt. Play-off 2 was voor mij een test om me te meten met de teams uit 1A en die viel niet slecht uit. Of ik vanavond afscheid heb genomen van het publiek van Lierse? Neen, want ik zie heet ook vrijdag nog op Sclessin.”

Die gelegenhei­d wordt het laatste puzzelstuk­je van het seizoen 20162017 voor Lierse, want de treffer van Benson leverde de Pallieters uiteindeli­jk niks op. De tijd is rijp om er een streep onder te trekken.

“Mja, dat denk ik ook. De wil is er zeker nog bij ons, maar de tank is stilaan helemaal leeg. Dat was ook tegen Sint-Truiden merkbaar. Na rust zakten we helemaal weg en kregen we het heel moeilijk. Zo was het ook eerder in deze play-offs al een paar keer gegaan.”

Benson kreeg van de aanhang verrassend geen podiumplaa­ts in het jaarlijkse referendum van de meest verdienste­lijke speler.

“Of dat pijn doet? Neen, helemaal niet. Ik kan me vinden in de rangschikk­ing. Mike Vanhamel keepte schitteren­d, Jonas Vinck was dé revelatie en Dylan De Belder onze topschutte­r. Daar valt weinig aan toe te voegen. Ik heb voldoende respect gekregen van de fans in de loop van het seizoen. Zo’n prijs is leuk, maar de drie jongens verdienen hun trofee. Daar kan ik perfect mee leven.”

Terwijl Lierse aan vakantie kan denken, wacht Sint-Truiden straks nog een verlengstu­k van de nacompetit­ie. De Kanaries verzekerde­n zich gisteren van groepswins­t op voorwaarde dat ze vrijdag niet met zes doelpunten verschil verliezen van KV Mechelen. Geen Truienaar die gelooft dat zulks zal gebeuren.

“Hoe ik onze kansen zie tegen RC Genk? Het is de favoriet en als we spelen zoals de eerste helft kunnen de boeken snel dicht, denk ik. Maar we hebben ons nadien goed herpakt en zullen er ook in die finale staan. Het is alleszins nog een leuk extra toetje”, aldus STVV-trainer Ivan Leko.

 ??  ?? Mike Vanhamel, de meest verdienste­lijke speler van Lierse van het voorbije seizoen, in een merkwaardi­ge worsteling met Igor Vetokele.
FOTO PHOTO NEWS
Mike Vanhamel, de meest verdienste­lijke speler van Lierse van het voorbije seizoen, in een merkwaardi­ge worsteling met Igor Vetokele. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium