Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Edmond nekt gewezen club

-

WaaslandBe­veren is er niet in geslaagd voor het eerst in zijn geschieden­is een thuiswedst­rijd tegen Standard te winnen. Exspeler Renaud Edmond nekte de Waaslander­s met een doelpunt en een assist.

De eerste twintig minuten viel er weinig te beleven op de Freethiel. De toeschouwe­rs kregen een festival aan slechte passes, verkeerde controles en slordighed­en te zien. Uit het niets schudde Goreux het publiek even wakker, maar zijn knal spatte uiteen op het doelhout. Edmond stak een eerste keer zijn neus aan het venster, maar kon van dichtbij niet besluiten. Het was slechts uitstel van executie. Na een heerlijke lange bal van Kosanovic trok Goreux het leer in één tijd voor en Edmond tikte dit keer wel binnen. De ex- speler oogstte applaus van het thuispubli­ek. Nauwelijks twee minuten later verdubbeld­en de bezoekers hun voorsprong. Luchkevych liep zich vast in de zestien, maar Edmond legde de bal terug op Mmaee, die zijn eerste van het seizoen maar simpel had binnen te tikken.

De reactie van Waasland-Beveren liet niet lang op zich wachten. Dhondt schilderde de bal op het hoofd van Gano, die zijn elfde van het seizoen tegen de touwen knikte. Een sei- zoensrecor­d voor de boomlange aanvaller.

Invaller Langil bracht na de rust wat schwung in het thuiselfta­l. Toch was het Standard dat zijn voorsprong wist uit te diepen na een plaatsbal van Edmilson. Waasland-Beveren probeerde wel nog, maar de beslissend­e pass was vaak te slordig. In het slot werd een poging van Cools nog van de lijn gered. De Oost-Vlamingen verspeelde­n zo hun laatste waterkans op een overwinnin­g in hun poule.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium