Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De zenuwen gierden door mijn k eel”

-

Joran Triest (20) maakte zaterdag tegen Roeselare zijn debuut voor de hoofdmacht van Lokeren. Een mooi moment in de nog prille carrière van de aanvaller. “Ik had kippenvel.”

Derde keer goede keer voor Joran Triest. Nadat de 20-jarige aanvaller eerder dit seizoen al twee keer tot de wedstrijdk­ern had behoord, mocht hij dit weekend tegen Roeselare eindelijk zijn debuut vieren in het eerste elftal van Lokeren.

“Dit zal ik nooit vergeten”, zegt een nog altijd glunderend­e Triest. “Ik heb hier heel hard voor gewerkt. Toen mijn droom werkelijkh­eid werd, kreeg ik toch even kippenvel. Ik had het wel een beetje zien aankomen. Een week eerder (tegen Moeskroen,

red.) had ik al op een invalbeurt gehoopt, maar toen bleef ik op de bank. Nu kreeg ik een klein kwartier om mezelf te bewijzen. Ik dacht op voorhand dat ik niet zenuwachti­g zou zijn, maar ik moet toegeven dat de zenuwen door mijn keel gierden.”

“Het was ook een moeilijke wedstrijd voor ons”, blikt Triest terug. “Door de kleine voorsprong lag er op het einde redelijk veel druk op ons. Een kans heb ik jammer genoeg niet kunnen versieren, maar het was nu eenmaal een wedstrijd met weinig kansen. Het enige wat ik kon doen, was werken voor de ploeg en zorgen dat we de voorsprong vasthielde­n. Het doel is nu om systematis­ch meer speelminut­en te vergaren. Deze eerste invalbeurt was alvast een enorme motivatie voor me.”

Fan van De Sutter

Triest verving zaterdag Tom De Sutter. “Tom is altijd al mijn voorbeeld geweest”, verklapt hij. “Ik keek al naar hem op toen hij nog voor Club Brugge speelde. Hij is het type aanvaller dat ik ook wil worden. Uiteraard is het een droom om nu met hem samen te spelen. Op training leer ik veel van hem. Ik steel vooral met mijn ogen, maar hij geeft me ook tal van tips.”

Op 10-jarige leeftijd verruilde Triest jeugdclub Lede voor Sporting Lokeren. Hij doorliep sindsdien alle jeugdreeks­en op Daknam. Dit seizoen schitterde hij bij de beloften, die knap derde eindigden in hun reeks na Anderlecht en Club Brugge. “Ik heb alles te danken aan Arnar Vidarsson, onze beloftecoa­ch”, zegt Triest. “Hij is een echte toptrainer. Ik heb de voorbije twee jaar onder Vidarsson veel vooruitgan­g geboekt. Dankzij hem sta ik nu op dit niveau.”

Uitkijken of de jonge aanvaller in de laatste twee wedstrijde­n van het seizoen nog speelminut­en krijgt.

 ??  ?? WIM HOUTTEQUIE­T Joran Triest: veel te danken aan Vidarsson.
FOTO ERIC NOENS
WIM HOUTTEQUIE­T Joran Triest: veel te danken aan Vidarsson. FOTO ERIC NOENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium