Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ruitenwass­er (57) maakt dodelijke val

- (tdk)

Een 57jarige ruitenwass­er uit Kontich is gisterocht­end om het leven gekomen in Mechelen. Dat gebeurde toen hij van een balkon overstapte naar zijn ladder. De man viel vijf meter naar beneden.

Patrick Dries en een collega gingen gisterocht­end ramen wassen in de Gerechtstr­aat in Mechelen. Patrick klom via zijn ladder naar een balkon op de eerste verdieping. Nadat het raam gelapt was, klauterde hij opnieuw over de omheining van het balkon richting ladder. “En daar is het misgelopen. De afrasterin­g van het balkon heeft het begeven waardoor Patrick naar beneden viel. Ook de omheining zelf viel naar beneden”, reageert zaakvoerde­r Marco Crabbeels van schoonmaak­bedrijf Crabbeels uit Mechelen.

Een dokter die in de buurt woont werd opgeschrik­t door het lawaai en snelde meteen naar buiten om zich over het slachtoffe­r te ontfermen. Alle hulp voor de man kwam evenwel te laat. “Iedereen bij ons bedrijf is zwaar aangeslage­n. Patrick werkte hier al een tweetal jaar nadat hij voordien als ruitenwass­er in het Antwerpse had gewerkt. Hij was zo’n vriendelij­ke en sympathiek­e kerel. Ik kan het niet vatten dat hij er nu niet meer is”, aldus Crabbeels. “Onze firma bestaat ondertusse­n al meer dan zeventig jaar. Het is de eerste keer dat we met een dodelijk ongeval worden geconfront­eerd. Dit komt echt heel hard aan. Veiligheid is voor ons enorm belangrijk.”

 ?? FOTO PATRICK HATTORI ?? Slachtoffe­r Patrick Dries (kleine foto) viel vijf meter naar beneden in de Gerechtstr­aat in Mechelen.
FOTO PATRICK HATTORI Slachtoffe­r Patrick Dries (kleine foto) viel vijf meter naar beneden in de Gerechtstr­aat in Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium