Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Veld gevonden voor jeugdproje­ct Losada

Reddende hand sp.a en RVC Hoboken

- (pvdp)

Kiel, Hoboken

Er is een nieuw veld gevonden voor de Football Changes Lives Foundation van Hernan Losada. De voetballer van KFCO Beerschot Wilrijk, die werkt met kansarme jongeren, kan terecht bij RVC Hoboken.

Enkele weken geleden slaakte Hernan Losada een noodkreet. Hij kon met zijn project niet langer terecht op het voetbalvel­d in het Kielpark.

Daardoor zouden de jongeren geen voetballes meer krijgen en dreigde het project van de voetballer te verdwijnen.

Maar dat gevaar is nu geweken. Hernan Losada krijgt, na bemiddelin­g van sp.a, een veld op de terreinen van RVC Hoboken. Die club zal zijn project ook mee ondersteun­en.

Maatschapp­elijk project

“We hadden in de krant gelezen dat het project van Hernan Losada dreigde te verdwijnen wegens plaatsgebr­ek en dat zou zeer spijtig zijn. Want de Football Changes Lives Foundation geeft tientallen kansarme jongeren de kans om te voetballen en buiten te zijn. Het is meer dan sport. Het is een maatschapp­elijk project”, zegt de Antwerpse sp.a-voorzitter Tom Meeuws.

Samen met oud-voetballer Paul Beloy, die in het verleden met Beerschot Downtown een gelijkaard­ig project leidde, is men op zoek gegaan naar een oplossing.

En die is gevonden bij RVC Hoboken, dat in derde provincial­e speelt. “De club is bereid om een van hun terreinen een aantal uren af te staan voor het project. En Hoboken is ook bereid om Hernan Losada mee te ondersteun­en om de werking verder uit te bouwen. Dat is belangrijk, want het houdt niet op bij voetbal. Er komen ook een aantal praktische zaken bij kijken”, aldus Tom Meeuws.

Hernan Losada is tevreden met de oplossing. “Ik ben opgelucht en ben de mensen die me geholpen hebben dankbaar. Nu kan ik weer verder met mijn voetballes­sen.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Hernan Losada (midden) met zijn spelertjes in het Kielpark. Daar moet hij weg, maar de oplossing ligt in Hoboken.
FOTO WALTER SAENEN Hernan Losada (midden) met zijn spelertjes in het Kielpark. Daar moet hij weg, maar de oplossing ligt in Hoboken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium