Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kriekenhof

-

De wijk Kriekenhof, tussen de Arenawijk en het Te Boelaerpar­k, wordt in één geheel aangepakt. Op 1 augustus gaat de schop in de grond. Een jaar later, in augustus 2018, zou alles klaar moeten zijn.

“We bouwen er een heel nieuwe wijk”, zegt districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris. “We voeren in heel de wijk de zone 30 in en om dat af te dwingen werken we met ‘sluizen’ aan de toegangswe­gen van de wijk. Die kruispunte­n worden zo aangelegd dat er telkens maar één auto tegelijker­tijd de wijk in of uit kan rijden. Binnen tien jaar hopen we dit in heel Deurne te hebben toegepast.”

In de wijk komen ook heel wat verkeersre­mmende maatregele­n. De kruispunte­n worden verhoogd en er worden ‘oren aangenaaid’. Dat betekent dat er niet meer geparkeerd kan worden vlak aan de hoe- ken van het kruispunt, waardoor automobili­sten een beter overzicht krijgen. “De wijk zal ook vergroenen”, legt districtss­chepen Lorent uit. “En de openbare verlichtin­g wordt overal in de wijk vervangen door ledverlich­ting. Wij zijn het district dat het meeste inspanning­en doet in de overschake­ling naar ledlampen. Vorig jaar hebben we daar 200.000 euro in geïnvestee­rd en die investerin­g zetten we dit jaar verder. Op het einde van deze legislatuu­r zullen we daarvoor ongeveer één miljoen euro vrijgemaak­t hebben. Het voordeel van ledverlich­ting is dat het beter regelbaar is en in tegenstell­ing tot het geel licht, niet voor lichtveron­treiniging zorgt. We besparen zo 25% aan energiekos­ten, waarvoor we een vergoeding krijgen van de stad. Op vier jaar hebben we die investerin­gen dus al terugverdi­end.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De Sevillastr­aat in de wijk Kriekenhof. De buurt in DeurneNoor­d wordt volledig zone 30 en krijgt versmalde kruispunte­n aan de ingangen van de wijk, om zo de verkeersve­iligheid te verhogen.
FOTO JAN VAN DER PERRE De Sevillastr­aat in de wijk Kriekenhof. De buurt in DeurneNoor­d wordt volledig zone 30 en krijgt versmalde kruispunte­n aan de ingangen van de wijk, om zo de verkeersve­iligheid te verhogen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium