Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie Belgen kleuren top tien van stevige bergrit

-

Voor televisiek­ijkend België was het gisteren een leuke bergrit. Veel kochten we er niet voor maar met Hermans (zesde), Monfort (negende) en De Plus (tiende) hadden we toch drie landgenote­n in de top tien. “Meer zat er ook niet in”, gaven ze alle drie toe.

Vooral Maxime Monfort deed met zijn lange odyssee door de Apennijnen een goede zaak. De Ardennees van Lotto-Soudal steeg van negentien naar zeventien in het algemene klassement en heeft de beoogde top vijftien in het vizier. “Het is me niet alleen daarom te doen. Ik wil ook niet anoniem vijftiende worden. Ik zag vandaag de dagwinnaar finishen, maar ik was pompaf. Samen met Hermans werden we bij de achtervolg­ers gelost en werkten we hard samen om terug te komen. Ik ben wel aangenaam verrast dat ik dit kon na de ook al onverwacht­e zevende plaats in de tijdrit. Ik ben zelfs van plan om voor het eerst in vijf jaar opnieuw deel te nemen aan het BK dat bij ons in Chimay wordt gehouden. De datum einde juni is minder interessan­t, maar toch.”

Ben Hermans gaf op zijn beurt toe dat ook hij op het einde geen partij was voor de Spaanse ritwinnaar Omar Fraile (Dimension Data), Costa of Rolland. “Op dat laatste knikje schoten mijn benen volledig in de kramp. Ik was helemaal uitgedroog­d, denk ik. Ook al zaten Amador en Kangert in de veel te grote groep die on road was, toch doe ik een goede zaak. Ik loop twee minuten in, waardoor ik in de stand nu negentiend­e sta. Ik be- kijk het dag per dag”, aldus de Limburger van BMC die gisteren zijn kans mocht gaan. “Ik was dus ook mee, hé. Toen het peloton tot 50 man was herleid, zat kopman Tejay van Garderen er al niet meer bij.” De Amerikaan kwam dik 20 minuten later binnen. Hij daalde in vrije val van positie 17 naar 35. Jasper Stuyven verloor onderweg zelfs twee ploegmaats: de Italiaanse kampioen Giacomo Nizzolo en de Luxemburge­r Laurent Didier. De andere opgever was Nathan Haas van Dimension Data, dat evenwel in Bagno di Romagna met Omar Fraile aan het feest was. Twee jaar op rij was die nu 26-jarige Spanjaard eindlaurea­at in het bergklasse­ment van de Ronde van Spanje, en onder meer ook winnaar van een rit van de Vierdaagse van Duinkerke en van de Ronde van de Apennijnen in 2015.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De Spanjaard Fraile won.
FOTO PHOTO NEWS De Spanjaard Fraile won.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium