Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Of ik blijf? Mijn hart ligt in elk geval op het Kiel”

Simon Vermeiren treft in galamatch van Beerschot Wilrijk opnieuw drie k eer raak

-

Wat een galamatch moest worden, werd ook een absoluut spektakel. Nadat Beerschot Wilrijk vorig weekend in Dessel de titel pakte, wilde het gisteren voor eigen volk het publiek nog eens lekker verwennen. En of dat gebeurde. Dessel werd met huid en haar opgepeuzel­d. Paarswit won met 40.

Een stralende zon, een ruime opkomst en veel en knappe doelpunten. De Beerschot Wilrijksup­porter werd gisterenav­ond verwend tegen Dessel. Met dank aan Simon Vermeiren, die maar liefst drie van de vier doelpunten voor zijn rekening nam. “En toch ben ik niet verrast door dit resultaat”, zegt Vermeiren. “Ondanks de titel van vorig weekend hebben deze wedstrijd nog ernstig voorbereid.”

Met zijn prestatie sollicitee­rde de spits meteen ook opnieuw voor een contractve­rlenging op het Kiel. Heeft Vermeiren al meer zicht op zijn toekomst? “Ik ben momenteel een vrije speler. Er is interesse van andere ploegen, doelpunten trekken nu eenmaal aan. Maar er lopen ook nog gesprekken met Beerschot Wilrijk, mijn hart ligt op het Kiel. Ach, we zullen wel zien, mijn toekomst is voor later. Laat ons nu eerst maar genieten van deze zege. We pakken 92 punten op 102 en hebben nog altijd het maximum in de play-offs. Geweldig, toch. Nu nog twee wedstrijde­n op dezelfde manier aanpakken. Misschien krijgen sommige jongens, die met kleine kwaaltjes kampen, wat rust. Maar dat mag geen probleem zijn, onze kern is breed en sterk genoeg om dat op te vangen.”

Ook zijn dipje van enkele weken geleden lijkt Vermeiren in deze playoffs helemaal te boven zijn. Toch? “De overstap van het amateur- naar het profvoetba­l heb ik aanvankeli­jk goed verteerd, maar ik heb inderdaad even een fysieke terugval gehad. Nu ben ik er weer helemaal door. Ik ben de coach dankbaar voor de kansen die hij me geeft en probeer ze met beide handen te grijpen. Het is jammer dat hij er vanavond niet kon bijzijn (Brys ligt met een longontste­king in het ziekenhuis, red.) Hij heeft toch veel verdienste in dit succes. Maar laat hem nu maar eerst aan zijn gezondheid denken.”

HUGO FRET Na een rustige studierond­e zette Swinkels een aanval op en speelde Geudens aan. Die vond aan de tweede paal Placca, die voor de 1-0 voorsprong zorgde. Twee minuten later maakte Vermeiren er op aangeven van Pietermaat al 2-0 van. En Beerschot Wilrijk deed Dessel nog voor de rust helemaal dood. Even voorbij het halfuur zette Vermeiren met zijn tweede van de avond de 3-0 op het bord. Meteen ook de ruststand.

Onder impuls van Pietermaat maakte Beerschot Wilrijk er na de pauze een galaverton­ing van. Op aangeven van Pereira trapte Vermeiren via de onderkant van de lat zijn derde van de avond binnen. Goed voor de 4-0 eindcijfer­s. (hf)

BEERSCHOT WILRIJK: Steelant, Pereira, Swinkels (68’ Prychynenk­o), Van den Bergh, De Jonghe, Geudens, Pietermaat, Schaessens (80’ Maes), Losada, Vermeiren (75’ Rusu), Placca.

DESSEL SPORT: Kustermans, Smet, Dreesen (76’ Heesakkers), Vosters, Ofori, Gerits, Reuten (43’ Breugelman­s), Tilburgs, Janssens, Jutten (60’ Debauve), Vansimpsen.

DOELPUNTEN: 20’ Placca 10, 22’ Vermeiren 20, 32’ Vermeiren 30, 58’ Vermeiren 40.

GELE KAARTEN: 30’ Tilburgs, 75’ Prychynenk­o,

82’ Janssens.

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? Simon Vermeiren viert. De spits van Beerschot Wilrijk hengelde met drie doelpunten tegen Dessel opnieuw naar een contractve­rlenging op het Kiel.
FOTO TOM GOYVAERTS Simon Vermeiren viert. De spits van Beerschot Wilrijk hengelde met drie doelpunten tegen Dessel opnieuw naar een contractve­rlenging op het Kiel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium